1
Evroliga

FOTO: STARSPORT

SJAJNO POLUVREME CRNO-BELIH: Partizan precizan sa svih pozicija, domaćin odbio nalete Italijana! (FOTO)

Objavljeno: 18.10.22 u 21:38

Zanimljiv okršaj u Beogradu!

U okviru 3. runde ligaškog dela sezone u najkvalitetnijem evropskom košarkaškom takmičenju, Partizan je pred domaćom publikom dočekao Armani iz Milana. Susret popularnih Manekena iz ‘grada mode’ i beogradskih crno-belih , počeo je u terminu od 20 časova i 45 minuta. Duel u Štark Areni je prvi koji Partizan u okvirvu Evrolige igre na domaćem terenu posle osam godina pauze. Nakon 20 minuta igre Partizan vodi sa 49:41.

Atmosfera u hali je odlična. Jasno se vidi da su se vatrene pristalice crno-belih uželele utakmica na najkvalitetnijoj košarkaškoj evropskoj smotri.

FOTO: STARSPORT

Utakmicu u srpskoj prestonici daleko je bolje otvorio domaći sastav! Matijas Lesor je dominirao u duelima sa Kajlom Hansom, a Zek Ledej je bio besprekoran prilikom šuta za tri poena. Gosti nisu imali rešenje u napadu, teško su dolazili do poena. Armani je u igru vratio američki bek, Bili Beron. Bivši as Crvene zvezde je sa dve brze trojke vratio meč u egal. Nesmotrene greške u ofanzivi skupo su koštale goste iz Italije. Jam Madar i Kevin Panter su vezali dva brza pogotka sa distance i prva deonica završena je sa ubedljivih 27:17. Vrlo raspoloženo izgledao je sastav Željka Obradovića.

FOTO: STARSPORT

Koš za koš igralo se na početku drugog kvartala. Partizan je sa gotovo vrhunskim procentima realizacije održavao prednost stečenu u prvoj deonici. Francuski reprezentativac, Matijas Lesor, pravio je probleme rivalima u oba smera igre. Neretko je snažni košarkaš rampama zaustavlja protivnike u nameri da ubace loptu u koš. Jednostavno, domaćin je pogađao iz vrlo teških pozicija, često u poslednjim sekundama napada, a to je ‘lomilo’ Italijane koji nisu imali adekvatan odgovor sve do sredine druge četvrtine kada su prišli najpre na -3. Na nešto više od tri minita do kraja prvog poluvremena prišao je Armani na samo poen zaostatka, ali Danilo Anđušić sa dve vezane trojke vratio Partizanu velikih +7. Sjajnom igrom u finišu prvog dela igre Partizan je stekao maksimalnih 49:38, ali Milano je do kraja smanjio na 49:41.

Najefikasniji igrač domaćeg sastava tokom prvih 20 minuta igre je Jam Madar. Izraleac je ubacio 10 poena uz tri asistencije. Danilo Anđušić je odigrao važnu rolu za Partizan. Srpski reprezentativac, ujedno i jedini domaći igrač koji se upisao u strelce u prvom poluvremenu, postigao je devet poena. Ledej i Lesor su dodali po osam, a Panter sedam poena.

Dejvis je ubacio 11, a Šilds devet poena za italijanski tim.

0
0
1 Komentara
  1. Da utakmica ima 2 cetvrtine, KKP bi OSVOJIO EL PO DRUGI PUT, ovako shimoPu racQ bez ozbiljnog organizatora igre i centa…?!!!!! zar NEKO „NORMALAN“ misli da LESOR moze CELU TEKMU DA ODIGRA BEZ MINUTA ODMORA i to bez pada kocentracije i DOKLE TAKO oSTOYAAAAA>>>????!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DOKLE DA IGRAMO SAMO SA 1 CENTROM I SA LOSIM PLEJMEKERIMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!???????????????????

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter