1
Odbojka

FOTO: OSSRB

SRBIJA SE BOLJE SNAŠLA U REZULTATSKOJ KLACKALICI: Naše dame osvojile prvi set u velikom finalu!

Objavljeno: 15.10.22 u 20:26

Aktuelni šampion na dva koraka od cilja!

Neustrašive izabranice Danijelea Santarelija, odbojkašice nacionalnog tima Srbije, stigle su do poslednje prepreke u nameri da odbrane titulu svetskog prvaka. Fantastične dame plasirale su se u finale Svetskog prvenstva na impresivan način, bez poraza.

Srbija upravo sada, u utakmici koja je počela u terminu od 20 časova, u holandskom Apeldornu, vodi gladijatorsku borbu sa selekcijom Brazila. Naša reprezentacija poražena je od večerašnjeg rivala u prethodnih šest međusobnih susreta, pa bi eventualni trijumf imao još dragoceniji značaj za dame koje dolaze iz zemlje odbojke, zemlje u kojoj se rađaju i stvaraju najbolji pojedinci u ovom sportu.

Brazilke su bolje startovale meč u Apeldornu. Arauho, Da Silva i saigračice, stekle su čak tri poena prednosti na samom početku duela. Srbija je u nekoliko navrata uspela da se približi na -1, ali bi rivalke imale spreman odgovor. Prvo vođsvto naša selekcija ostvarila je pri rezultatu 11:12, a Santarelijeve izabranice su do tada maksimalnih dva poena prednosti stekle na 16:14. Rezultatska klackalica okarakterisala je prvi period igre, u kojem je Srbija na kraju slavila sa  24:26.

Bronzana medelja pripala je Italijankama, koje su u borbi za treće mesto nadigrače selekciju Sjedinjenih Američkih Država.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter