0
Domaći fudbal

Nenad Lalatovic Cukaricki - Radnicki NIS, super liga Srbije, Superliga 3.10.2022. photo:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

LALATOVIĆ DOČEKUJE DOBRO POZNATOG RIVALA: Proveo sam tamo lepih šest meseci!

Objavljeno: 08.10.22 u 21:25

Susret između Radničkog iz Kragujevca i Radničkog iz Niša zakazan je za ponedeljak, sa početkom u 16 časova.

Nenad Lalatović, šef stručnog štaba Radničkog iz Niša i bivši trener Radničkog iz Kragujevca, izneo je svoja očekivanja pred taj duel.

Proveo sam tamo lepih šest meseci. Rizikovao mnogo kada sam prihvatio poziv, bili su skoro pa matematički ispali. Za mnoge nemoguća misija, ali ja sam se kockao, smatram da sam jedan od retkih trenera koji, nakon što je predvodio klubove iz vrha tabele, sme da se upusti u takve izazove, jer verujem u sebe. Drago mi je da smo uspeli, Kragujevac kao grad i Radnički kao klub apsolutno zaslužuju mesto u eliti. Ovo što sada radi moj naslednik Joksimović, sa kojim sam svojevremeno, kao klinac, igrao zajedno u Kragujevcu, zaslužuje sve pohvale. Kako su samo odigrali protiv Spartaka u prošlom kolu! Pobedili su i Javor u gostima, što je samo još jedan dokaz koliko su opasni na strani. Sportski direktor Slavko Perović je sklopio odličan tim, koji je sada daleko od borbe za opstanak. Uostalom, imaju dva boda više od nas na tabeli. Pogledao sam sve njihove utakmice, sjajno stoje u bloku, opasni su napred, imaju određene šablone koje ćemo pokušati da rešimo. Rekao sam pred Čukarički da je to naša najteža utakmica od kako sam došao u Niš, ali zapravo su najteže ove utakmice koje na papiru svi misle da ste dobili, a daleko je to od istine. Moraćemo da damo 100 posto sebe da bismo osvojili bodove“ započeo je Lalatović, a onda istakao i šta je cilj njegove ekipe ove sezone:

„Ja sam i momcima rekao kada sam došao da ovaj tim, uz možda jedno do dva pojačanja koja planiramo na zimu, svakako ima kvalitet za plasman među prvih pet na tabeli. Da li ćemo mi uspeti to da dosegnemo ove sezone, ja ne mogu da obećam, jer smo u velikom zaostatku, ali prvi cilj je da obezbedimo plasman u plej-of. Nisam ja ništa specijalno uradio, osim što sam im vratio samopouzdanje. I sve ove tri utakmice odigrali su tako, da nemam šta da im zamerim. Protiv Čukaričkog, koji ima najkvalitetniji tim u ligi posle Crvene zvezde i Partizana, pokazali smo novi kvalitet, a to je krakter da dva puta gubimo i uspemo da izjednačimo na gostovanju takvom protivniku. Ponavljam po ko zna koji put, biće mnogo teško do kraja polusezone, raspored je paklen, ali idemo utakmicu po utakmicu.“ nastavio je, a onda konstatovao da ne voli da ima mnogo rotacija u ekipi:

„Nisam ja od trenera koji voli mnogo da menja sastav. Ali, ovde je zaista specifična atmosfera, vlada takvo drugarstvo u timu, da i oni koji sede na klupi, čak i oni koji ne uđu ni minut, jednako doprinose zajedništvu ekipe. Atmosfera je fenomenalna, kada uđem na ovaj stadion ja se preporodim. Brada (ekonom Srđan Mitić, prim.aut.) pušta muziku, igrači su stalno nasmejani, odlično treniraju i tu atmosferu iz svlačionice mi prenosimo na teren“.

Nenad Lalatović je izrazio nezadovoljstvo što je svaki meč od njegovog povratka Radnički iz Niša igrao u ponedeljak.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

„To mi mnogo smeta, što je termin u 16 časova. Ko u to vreme da dođe da nas gleda, kad su ljudi još na poslu? To nije dobar termin za fudbal, bićemo oštećeni sa te strane. Ako je već moralo u ponedeljak, trebalo je da nas stave da igramo kasnije uveče“ zaključio je on.

Standings provided by Sofascore

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter