0
Evrokupovi

FOTO: UEFA Champions League/Twitter

ČELSIJEVA BORBA ZA GOLI ŽIVOT: Dinamo želi da pokaže da nije slučajno u Ligi šampiona – veliki problemi za trenera Makabi Haife!

Objavljeno: 05.10.22 u 16:55

Biće uzbuđenja.

Nakon jedne napete noći u najelitnijem fudbalskom klupskom takmičenju, večeras nam se sprema po svemu sudeći nova.

Sada već standardno, program će početi u 18:45 duelima RB LajpcigSeltik i RB SalcburgDinamo Zagreb.

Klub iz Lajpciga je još uvek bez bodova iako je pre početka grupne faze važio za drugog favorita grupe F. Prvo ih je u prvom kolu ponozio Šahtjor (4:1), a zatim rutinirao Real u Madridu (2:0). Zbog toga, sigurno će imati dodatni motiv da večeras zabeleže prvu pobedu protiv Seltika.

Škotski klub je prvi meč izgubio od Reala (3:0) dok je u drugom remizirao sa ukrajinskim klubom, 1:1. Imaju i oni svoje motive zbog kojih žele pobedu.

Drugi duel donosi sudar RB Salcburga i Dinamo Zagreba. Austrijanci su ostvarili dva remija, protiv Milana i Čelsija, oba puta po 1:1. Žele da svojim navijačima donesu prvu pobedu u Ligi šampiona, a Dinamo im se čini kao savršena prilika.

Sa druge strane, Zagrepčani su na drugoj poziciji grupe sa tri boda zbog pobede nad Čelsijem u prvom kolu. Eventualna pobeda večeras dovela bi ih pred vrata raja, a nije da nisu pobeđivali i jače rivale prethodnih godina.

Derbi večeri se definitivno igra od 21 čas na Stemford Bridžu gde Čelsi dočekuje Milan. Plavcima je ovaj meč skoro pa sve ili ništa s obzirom da posle dva kola imaju svega jedan bod.

Šampion Italije značajno oslabljen dolazi u London, ali i takvi imaju mnogo ofanzivnog potencijala, posebno preko supertalentovanog Rafaela Leaa.

U velikom problemu našao se trener Makabi Haife, Bahar.

Naime, većina njegovih igrača proslavlja veliki jevrejski praznik Jom Kipur koji počinje u sumrak desetog dana jevrejskog meseca tišrija.

Ove godine to pada sa 4. na 5. okotbar i traje sve dok se sledeće večeri ne pojave zvezde.

U tom periodu je zabranjeno jesti i piti, a tog pravila se pridržavaju izraelski igrači. Zbog toga, jasno je da će imati velike muke da sastavi početnih 11 koji će izaći na megdan Juventusu.

Ostali mečevi:

BenfikaPSŽ 21.00

Mančester SitiKopenhagen 21.00

Real MadridŠahtjor Donjeck 21.00

SeviljaBorusija Dortmund 21.00

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter