3
Domaći fudbal

Ricardo Gomes (L) and Aleksandar Katai Fudbal-Super League Season 2021/2022 Crvena Zvezda v Partizan Beograd, 27.02.2022. foto: Predrag Milosavljevic/Starsport.rs ©

MILOJEVIĆ PROTIV PETRIĆA: Zvezdu muče mesto u veznom redu i bek, Partizan bonus (SASTAVI)

Objavljeno: 31.08.22 u 09:20

Došlo je vreme za okršaj ‘večitih rivala’.

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde će od 20 časova odmeriti snage u okviru devetog kola Superlige Srbije, a to će ujedno biti i njihov 168. međusobni duel. Očekivanja u oba tabora su velika, obe ekipe duel dočekuju sa novim trenerima, a zbog svega što se dešavalo prošle i ove sezone, ovaj derbi, iako je u ranoj fazi, mogao bi da ima veliki uticaj na rasplet sezone.

Gordan Petrić, novi trener Partizana, na konferenciji za medije koja je održana juče istakao je da ima dve dileme kada je sastav u pitanju i da se jedna tiče bonusa za ovu utkamicu. Tako bi prednost u odnosu na ostale mlade igrače mogao da dobije Kristijan Belić, dok će šansu sa klupe čekati Mihajlo Petković, Samad Baždar i Nemanja Jović. On bi trebalo da igra u paru sa Hamdiu Traoreom u centralnom delu veznog reda, dok bi ispred njih prednbost u odnosu na Patrika Andradea trebalo da dobije Bibras Natho. Što se ostalih mesta u timu tiče, ne bi trebalo da bude većih iznenađenja.

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Urošević, Vujačić, Marković, Živković – Belić, Traore, Natho, Menig, Dijabate – Rikardo.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Kada je Crvena zvezda u pitanju, u sastavu takođe postoje dve dileme. Najpre, jedna se tiče mesta u centralnom delu veznog reda, gde je siguran Gelor Kanga, ali je pitanje ko će mu praviti društvo. Miloš Milojević je najavio ‘fajt’ u Humskoj, te se očekuje da bi prednost u odnosu na ostale trebalo da dobije Seku Sanogo, koji bi igrao u paru sa Kangom. Druga dilema tiče se mesta desnog beka. Milojević je takođe, po dolasku istakao da je za njega Strahinja Eraković štoper, međutim, on bi i na ovom meču ipak trebalo da bude zadužen za desnu stranu terenu, te se očekuje da prednost dobije ispred Marka Gobeljića. Kada su druge pozicije u pitanju, ne očekuju se eksprimenti.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Eraković, Dragović, Milunović, Rodić – Sanogo, Kanga – Bukari, Katai, Ivanić – Pešić.

Glavni sudija utakmice u Humskoj biće Milan Miitć, njemu će pomagati Uroš Stojković i Milan Mihajlović, dok je četvrti arbitar Momčilo Marković. Kada je VAR u pitanju, za isti će brinuti Aleksandar Živković i Milovan Ristić.

SUPERLIGA SRBIJE – 9. KOLO

Utorak

Novi Pazar – Spartak 2:0 (1:0)

/Mijić 13, Nikčević 49p/

Napredak – Mladost GAT 1:0 (1:0)

/Šarić 21/

Vojvodina – Radnički Niš 3:0 (1:0)

/Baraj 22, Simić 51, Nikolić 82/

Sreda

16:30 Javor – Kolubara

16.30 Voždovac – Radnik

18.30 TSC – Radnički 1923

20.00 Partizan – Crvena zvezda

Četvrtak

18.00 Čukarički – Mladost

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

 

0
0
3 Komentara
  1. Bez pravog veznog posebno zadnjeg koji komanduje ispred odbrane a u beku da nrpricamo.
    To je Stankovic drzao tako godinama a zasto
    to samo on zna. Ustvari akp zna znaci da nesto
    zna u suprotnom neznanje.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter