0
Evrobasket

FOTO: Twitter/@TBF

ATAMAN NIJE OPTIMISTA PRED EVROBASKET: Teško može do zlata, Srbija među favoritima!

Objavljeno: 23.08.22 u 17:40

Evrobasket je na programu od prvog septembra, a kako se samo takmičenje bliži glavni akteri su pod sve većom lupom javnosti. Jedan od njih je i Ergin Ataman, selektor Turske koja će 28. avgusta ugostiti Srbiju u 2. kolu druge runde kvalifikacija za Mundobasket.

Pokušaćemo! Ali iskreno, nije sasvim realno da pričamo o zlatu. U Anadolu Efesu poslednje dve godine sam pričao sa toliko samopouzdanja, jer sam zaista verovao da imam najbolji tim u Evroligi. Četiri godine sam tu i znam… Prve sezone smo igrali finale, druge bili na prvom mestu kada je prekinuto takmičenje. U trećoj i četvrtoj smo osvojili titule. Dakle, postoji razlog odakle mi takvo samopouzdanje i sigurnost u tim. Sada je reprezentacija Turske nova ekipa, s mnogo mladih i neiskusnih igrača. Prosek je 24 godine, znate na šta mislim…“ kaže dvostruki vezani prvak evrope sa Efesom, pa na to dodaje:

„Imamo neke NBA klince, ali nemamo dominantne igrače kao što su Janis Adetokunbo, Luka Dončić i Nikola Jokić, pa u ovom trenutku ne smatram realnim da govorim o takvom samopouzdanju. Ako mogu nešto da obećam, to je da ćemo se žestoko boriti za medalju. Ali ne znam da li ćemo uspeti. Ovo je moje prvo iskustvo sa ovim timom, pa ćemo videti… Ne mogu da kažem da smo favoriti, poput Slovenije, Francuske, Grčke i Srbije„, rekao je u intervjuu za grčki Sport 24.

NAJNOVIJE VESTI SA EVROBASKETA:

Na pitanje da li može da prenese igru iz Efesa na reprezentaciju, Ergin kaže seledeće:

Pokušaćemo! Posebno sa Larkinom, Korkmazom i Osmanom na terenu. Njih trojica mogu da podrže tako nešto, jer su brzi sa loptom u rukama, dobro šutiraju. Ali, važan je i doprinos visokih igrača. U Efesu sam imao zadovoljstvo da radim sa Moermanom, koji je kao ‘četvorka’ mnogo doprinosio šutem s perimetra. Želimo da ‘četvorke’ prete sa distance, ali u ovom trenutku u Turskoj nemamo momke na ovoj poziciji s visokim procentima šuta za tri poena. Ovo će biti problem za nas. Sve je povezano jedno s drugim… Videćemo šta će nam visoki igrači dati na Evrobasketu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter