0
ATP

(191114) -- LONDON, Nov. 14, 2019 (Xinhua) -- Rafael Nadal of Spain reacts during the singles group match against Daniil Medvedev of Russia at the ATP World Tour Finals 2019 in London, Britain on Nov. 13, 2019. (Xinhua/Han Yan)

VEĆ DUGO PRIČA DA MU REKORDI I TROFEJI NISU CILJ: Da li Nadalu prvo mesto stvarno nije bitno?!

Objavljeno: 15.08.22 u 10:34

Mnogi ne veruju u ovu priču.

Najbolji španski teniser Rafael Nadal, od starta nove sezone ističe kako mu prvo mesto na ATP listi više nije cilj, kao i da ne igra zbog toga. Iako mnogi smatraju da španski teniser više nije toliko spreman da se nadmeće na svim turnirima i tako zasluži prvu poziciju na svetu, Španac kaže da mora da bude skroman.

– Kao što sam govorio od početka sezone, nije mi više cilj da budem prvi na svetu. Ne igram zbog toga. Ako se to desi zato što igram dobro na svakom turniru, onda super. Ukazuje mi se šanse koju do skoro nisam mogao ni da zamislim, ali neću zbog toga igrati više nego što mislim da moje telo može da izdrži, počeo je Nadal i dodao:

– Ne možete da očekujete da ćete igrati na izuzetnom nivou od početka. Jednom kada to shvatite i prihvatite, morate da budete skromni i da se držite oružja koje imate da vas vode do pobede. A, kada dobijete meč-dva, onda stvari počinju da se menjaju.

Za sam kraj, Nadal je napomenuo da trenira dobro i da veruje da je spreman. Povreda od koje se oporavio je opasna, a kako navodi, zbog svega toga mora da se priprema sa dosta predostrožnosti.

– Treniram prilično dobro. Verujem da sam spreman. Napuknuće trbušnog zida je opasno. Najviše zbog toga jer unosite mnogo snage u svaki servis, pa morate sa dosta predostrožnosti da se pripremate, zaključio je Nadal.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter