0
Domaći fudbal

FOTO: FK Radnički Niš

REVANŠ LIGE KONFERENCIJA: Da li će Radnički dobiti zeleno svetlo?

Objavljeno: 28.07.22 u 14:01

Utakmica će se ipak odigrati!

Radnički će večeras od 19 časova odigrati revanš utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Malteške Gzire. U prvoj utakmici bilo je 2:2.

Bilo je upitno da li će Radnički dobiti dozvolu od UEFE da na svom stadionu igra utakmice. Ali stižu lepe vesti.

Nakon obilaska terena i stadiona Čair, delegat na utakmici Radnički – Gzira, šveđanin Lennart Vestervall, dao je zeleno svetlo za odigravanje utakmice druge runde kvalifikacija za UEFA Ligu konferencija. Vestervall je predstavnicima Radničkog odao priznanje na svemu učinjenom u pripremi ove utakmice i otklanjanju brojnih ranije uočenih nedostataka u veoma kratkom roku, a detaljnim pregledom stadiona i terena utvrdio je da je svaki od zadatih uslova ispunjen i da stadion i teren imaju sve potrebne sadržaje koje UEFA propisuje.

Nakon mnogo bure u medijima, kao i netačnih i malicioznih izveštaja u poslednje vreme o stanju stadiona i travnate podloge, ovaj sud baca potpuno drugačije svetlo na realno stanje stvari. Nezavisni ekspert iz Švedske, kao i UEFA sudije iz Rumunije pohvalili su napore ljudi iz Radničkog na organizaciji i stanju terena. U domaćim medijima se ovih dana, pak, provlači podmetnuta zamena teza o navodnoj žalbi trenera gostiju na teren na Čairu. Ono što je trener Gzire zapravo komentarisao je utisak o dotrajalom veštačkom pomoćnom terenu, na kome je ekipa sa Malte imala neobavezni trening još u utorak.

U prethodna dva meseca rukovodstvo i zaposleni u Radničkom su svakodnevno ulagali napore i velika sredstva da stadion i teren osposobe za najviše standarde koje Evropa traži i današnja inspekcija je potvrdila da su u tome u potpunosti i uspeli. Restriktivni prostor, tribine, teren, lože za goste i medije – sve je ocenjeno bez ikakvih primedbi i dodatnih komentara. Ostaje samo da publika i igrači večeras uživaju u fudbalu i donesu prolaz našem predstavniku u narednu rundu UEFA Lige konferencija.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter