0
Košarka

FOTO: KSS

TESAN PORAZ NA STARTU: Dabl-dabl Nevene Vučković i sjajna partija Matićeve nedovoljni za trijumf!

Objavljeno: 08.07.22 u 15:50

Mlade dame poražene minimalnom razlikom!

Ženska U20 reprezentacija Srbije poražena je od Letonije sa 64:65,  u prvom kolu Evropskom prvenstva u Šopronu. Posle velike borbe, u neizvesnoj završnci, slavio je tim Letonije. Naredni protivnik Srbije, sutra od 17,30 časova, biće selekcija Irske.

Posle izjednačenog starta, naše devojke su u završnici prvog poluvremena došle do prve osetnije prednosti – poenima Marine Marčetić pobegle su na 37:31. Međutim, Letonija je po povratku sa velikog odmora uzvratila. Serijom 7:0, sa kraja prvog i početkom drugog poluvrmeena, naše rivalke su okrenule rezultat – 37:38. U tim trenucima utakmica je ponovo ušla u egal koji je potrajao do samog kraja.

Pred poslednja tri minuta Letonija je povela 64:65. Ispostavilo se da je to bio konačni rezultat. Naš tim je u poslednjih pet sekundi propustio dve prilike da okrene rezultat u svoju korist. Isidora Tripković i Nevena Rosić nisu uspele da pogode.

Naš tim je dobio bitku pod obručima, imali smo čak 43 uhvaćene lopte, čak u 17 u napadu. Letonija je upisala 37 skokova.

Najefikasnije su bile Milica Matić sa 12 poena i 7 skokova, i Nevena Vučković koja je upisala 11 poena i 10 skokova.

 

 

 

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter