0
ATP

Tennis-ATP Serbia Open 2022-SEMI FINAL-Novak Djokovic (SRB) v Karen Khachanov (RUS) Beograd, 23.04.2022. foto: Starsrport/Serbia Open

‘SPREMAN SAM!’: Đoković poslao jasnu poruku narednom protivniku na Vimbldonu

Objavljeno: 04.07.22 u 08:55

Novak Đoković, najbolji srpski teniser svih vremena, savladao je holanđanina Tima van Rijtovena u osmini finala Vimbldona.

Srpski teniser je slavio sa 3:1, po setovima 6:2, 4:6, 6:1, 6:2 u meču koji je trajao nešto duže od 150 minuta, a Novak je na kraju opravdao ulogu favorita i savladao Tima u njihovom prvom međusobnom susretu.

U četvrtfinalu ga očekuje duel sa italijanskim teniserom Janikom Sinerom, trenutno 13. reketom sveta. O svom narednom protivniku, Đoković je rekao:

– Mogu samo da govorim u superlativima o njemu, znamo da je veoma talentovan, već se ostvario kao vrhunski igrač i gledao sam kako igra na mnogo različitih podloga, sazreo je mnogo na velikoj sceni više ne oseća previše pritiska. Sada je veoma samopouzdan, veruje da može da pobedi protiv bilo koga i to je veoma bitno za mladog igrača, i kao mlad je dobio mnogo mečeva protiv vrhunskih tenisera, rekao je Đoković.

Tu nije bio kraj pohvalama:

– Gledao sam njegov meč s Alkarasom, bio je dominantan u prva dva seta, posle toga je bilo napetije, bila je to borba, ali nekako je uvek kontrolisao meč. On je veoma čvrst u svakom udarcu servis, forhend, bekhend, stalno vrši pritisak na rivale i zbog toga vidim pomalo od svoje igre u tome, kada sa kraja terena odigra ravni bekhend i ostaje blizu linije da izvrši pritisak. Biće izuzetno izazovan meč za obojicu, on igra brzo, sa puno ritma, trenirali smo ovde nekoliko puta i znam šta me očekuje i spreman sam za to, poručio je srpski as.

Đoković i Siner su se do sada sastajali samo jednom, a tada je bio bolji Novak. Pobednik ovog duela će igrati sa boljim iz meča GofanNorije.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter