0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Screenshot

PARTIZAN ‘NACILJAO’ PRVO POJAČANJE: Srbin iz Australije želja crno-belih – trojkama cepao mrežice, ali nije uspeo na NBA draftu

Objavljeno: 27.06.22 u 23:54

Partizan radi na sklapanju novog tima.

Dejan Vasiljević, Srbin iz Australije, nalazi se na listi želja crno-belih kada su pojačanja za novu sezonu i Evroligu u pitanju.

Ovu informaciju doneo je dobro obavešteni italijanski novinar Luka D’Alesandro. Reč je o dvadesetpetogodišnjaku koji brani boje Sidnej Kingsa, koji mu je prvi tim, nakon što 2020. godine nije prošao na NBA draftu.

Ovaj momak je nastupao za koledž Majami i drugi je najbolji trojkaš u istoriji tog univerziteta, a ujedno mu je i to najjače oružje koje poseduje. Takođe, svojim rojkama je Sidneju pomogao da dođe do titule u prvenstvu Australije ove sezone.

Vasiljević je bio i deo reprezentacije Australije na Svetskom prvenstvu za igrače do 17 godina 2014. godine osvojio srebro, dok je u 2019. godine bio Australija stigla do bronze na Univerzijadi.

Ovaj momak vuče korene iz Srbije, njegov otac je bivši rukometaš Todor Vasiljević, koji se zbog rata na ovim prostorima odselio u Kanadu, gde je Dejan rođen i gde je napravio prve košarkaške korake.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter