1
ATP

(191102) -- PARIS, Nov. 2, 2019 (Xinhua) -- Rafael Nadal of Spain warms up before the singles quarter-final match against Jo-Wilfried Tsonga of France at the Rolex Paris Masters 1000 held at the AccorHotels Arena in Paris, France, Nov. 1, 2019. (Photo by Aurelien Morissard/Xinhua)

NADALOV DOKTOR SE OGLASIO: ‘Neverovatno je da uopšte može da igra’

Objavljeno: 09.06.22 u 11:21

I dalje se govori o stanju Bika sa Majorke.

Doktor Rafaela Nadala, Anhel Ruis Kotoro izrazio je nadu da bi španski teniser mogao da zaigra na Vimbldonu.

Nadal je usled hroničnih problema koje ima sa stopalom i kojima se dosta govori u poslednje vreme probao terapiju radiofrekvencijom na nervu koji mu pravi problem u zbog Vajs-Milerovog sindroma, a koji mu je ustanovljen još 2005. godine.

– Često smo u kontaktu prethodnih nedelja, videli smo kako se situacija sa stopalom razvijala. U sredu smo uradili terapiju radiofrekvencijom na nervu koji je odgovoran za bol koji Rafa oseća. To je visoka frekvencija i nizak intenzitet, a radi se bez aktiviranja nerva – cilj je da se on umrtvi na nešto duži period. Terapija je dobro prošla, dobro je napredovalo u prvih nekoliko sati, a sada ćemo videti šta će se dešavati narednih dana. Ako terapija bude uspela i Rafa bude napredovao kako treba, njegova namera jeste da igra na Vimbldonu, objasnio je Ruis Kotoro.

Nadal je u nedelju osvojio 14. Rolan Garos, a onda je tri dana kasnije bio na štakama na aerodromu.

– Mnogo se govorilo o tome – o Rafi i povredi, svako ima mišljenje. On je čovek koji je popularan širom sveta i ljudi govore, ali treba znati njegovu situaciju, kako je tekla situacija sa stopalom. To je stanje s kojim on živi već veoma dugo, probali smo različite stvari. Možda deluje neverovatno, ali ono što je neverovatno jeste kako on igra u tim uslovima i kako je dao sve da osvoji Rolan Garos. To može samo Rafa, to je čudo.

Španac bi uskoro trebalo da se vrati treninzima, kada će biti odlučeno da li će igrati u Londonu.

– Prvo što treba jeste da verujemo u terapiju. To je terapija koja nije ista za svakog pacijenta, on mora da se takmiči, ali i već dugo igra s bolom – zna kako da se nosi s time. Nisu nam preostale druge opcije, ovo su agresivnije metode, videćemo šta će se desiti. Za tri-četiri dana će Rafa biti na terenu i reći će kako se oseća, da vidimo da li ćemo još neki put ponoviti terapiju ili ne, pre mogućnosti da zaigra na Vimbldonu. Ako bude funkcionisalo, biće Rafa kao i uvek, kazao je njegov doktor.

Da podsetimo, Vimbldon počinje 27. juna.

 

0
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter