0
ATP

(191102) -- PARIS, Nov. 2, 2019 (Xinhua) -- Rafael Nadal of Spain arrives at the court before the singles quarter-final match against Jo-Wilfried Tsonga of France at the Rolex Paris Masters 1000 held at the AccorHotels Arena in Paris, France, Nov. 1, 2019. (Photo by Aurelien Morissard/Xinhua)

NADAL IZNENADIO IZJAVOM: ‘Smatram se normalnim likom, znam da će osvojiti više grend slemova od mene’

Objavljeno: 07.06.22 u 10:55

Španac ne razmišlja o rivalima.

Rafael Nadal je nedavno stigao do 14. pehara na Rolan Garosu, čime je povećao rekord na tom turniru, a ujedno obezbedio i 22. grend slem titulu u karijeri, te pobegao za dve Novaku Đokoviću i Rodžeru Federeru.

Ipak, ukoliko neko obori taj rekord, to ga neće pogoditi, barem ako je sudit prema izjavama, za razliku od rekorda koji se tiče Rolan Garosa.

– Oduvek sam sebe smatrao normalnim likom, tako da ako sam ja to uspeo, verujem da može i neko drugi. Jasno je da je rekord od 22 grend slema nešto što je moguće da neko nadmaši. Siguran sam da će se to desiti. Sa druge strane, 14 titula na Rolan Garosu… To je baš teško, rekao je Nadal za ‘CNN’.

Osvrnuo se i na mogućnost da ga prestigne Đoković.

– To nije nešto čime sam opsednut i nije nešto što može da mi promeni način razmišljanja. Iskreno, baš me briga ako Novak osvoji 23, a ja ostanem na 22 titule. To uopšte neće uticati na moju sreću, ni jedan procenat, jasan je Rafa.

Sve više se zbog povreda priča o njegovoj penziji

– Nikada mi nije bilo na umu da posle ovog turnira odem u penziju, ali, naravno, postoji ta mogućnost ako se situacija (sa stopalom) ne popravi. Ne znamo šta može da se desi, pomalo nedorečen ostaje Nadal.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter