2
Fudbal

BELGRADE, SERBIA - OCTOBER 12: Head coach Dragan Stojkovic of Serbia reacts during the 2022 FIFA World Cup Qualifier match between Serbia and Azerbaijan at Rajko Mitic stadium on October 12, 2021 in Belgrade, Serbia . (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

‘BOŽE MOJ, NE MOŽEMO DA TERAMO LJUDE DA DOLAZE NA UTAKMICU’: Piksi o slaboj poseti protiv Norveške, a za sutrašnji meč najavio je određene promene u sastavu!

Objavljeno: 04.06.22 u 14:10

Vreme je za novu utakmicu ‘orlova’.

U okviru drugog kola Lige nacija, fudbalska reprezentacija Srbije sastaće se sa selekcijom Slovenije (nedelja, 20:45h), a pred taj meč na konferenciji za medije govorio je selektor ‘orlova’ Dragan Stojković Piksi.

On se na početku svog izlaganja osvrnuo na prošlu utakmicu protiv Norveške, kada su naši fudbaleri izgubili minimalnim rezultatom.

– Iskoristili smo vreme da izanaliziramo sve što se desilo i ono što treba da se desi. Sigurno da je bilo neke manje dobrih i dobrih stvari, bez obzira što je rezultat bio negativan. Ostajemo pri stavu da budemo pozitivni. To je model viđen u drugom poluvremenu protiv Norveške koje je proteklo u dominaciji, izostao je samo gol – rekao je Stojković i dodao:

Najviše sam zadovoljan pozitivnom reakcijom igrača u svlačionici. Videla se želja, nisu želeli da izgube bez borbe. Ono što rade je stil fudbala koji želimo da igramo. Model iz drugog poluvremena bismo morali da pokažemo protiv Slovenije. Na igračima je da pronađu motiv i poslednji atom snage. Da daju od sebe koliko mogu. Daleko od toga da mislimo da će biti laka utakmica, moramo apsolutno ozbiljno da shvatimo.

U narednoj utakmici ‘orlovi’ Piksi će promeniti startnu postavu.

Veoma je teško fizički. Moramo da prihvatimo program, a to je četiri utakmce u 10 dana. Vidimo da igrači nisu na stopostotnom nivou, što je normalno. Pokušaćemo da osvežimo tim sa novim imenima. Ovo je jedna prilika, da posle lošeg starta tražimo mogućnost da se povrati samopouzdanje. Da potvrdimo rejting koji imamo, a pobeda je jedina koja donosi spokojstvo i satisfakciju. Jedna od opcija je igrati sa dva napadača, zašto da ne? Videćemo kako će igrači reagovati. Neki su imali poštedu, a sa drugima smo pokušavali da uigravamo linije. Želimo pobedu uz sav respekt prema Sloveniji, da povratimo ono što smo izgubili protiv Norveške.

Govorio je Piksi i o slaboj poseti u prethodnom meču.

Kada vidite slike iz Glazgova, Kopenhagena, Budmpešte, Osijeka… osećate se malo prazno. Ali, Bože moj, ne možemo da teramo ljude da dolaze na utakmicu. Hvala svima koji su došli protiv Norveške, ja sam takav da ću se i jednom čoveku zahvaliti ako dođe da nas podrži. Koliko god ih dođe morate da ih poštujete i date sve od sebe. To je obaveza prema samim sebi i prema njima. Daleko od toga da ne bismo želeli da bude pun stadion i da vetar u leđa igračima. I te kako prija. Ali dobro, svako ima pravo izbora. Na nama je da se borimo i verujem da će to neko nagraditi. Aplauzom ili kako već. To je sasvim dovoljno.

0
0
2 Komentara
  1. Mozda malo da promjenite mjesto odigravanja, ups ja zaboravio da nemamo stadione koji ispunjavaju kriterijume. Od sve price o silnim stadionima po Srbiji ostade samo TSC-ov, a i njega je izgradila Madjarska.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter