0
Evrokupovi

FOTO: Twitter/@ChampionsLeague

PRVI PUT U ISTORIJI LIGE ŠAMPIONA: Postavljen jedinstveni rekord od kako se takmičenje igra u ovom formatu!

Objavljeno: 29.05.22 u 12:48

I to smo videli!

Fudbaleri Real Madrida postali su novi prvaci Evrope. Izabranici Karla Anćelotija savladali su Liverpul sa 1:0 pred krcatim tribinama Stad de France u Parizu. Jedini pogodak na utakmici delo je Vinisijusa Juniora u 59. minutu. Real je sa samo tri šuta na meču stigao do 14. trofeja prvaka Evrope u istoriji kluba.

Ipak, ono što je zanimljiv podatak jeste, da je ovo treće uzastopno finale koje je završeno minimalnim rezultatom, što je prvi put od kako se takmičenje održava pod ovim imenom. Prethodno je Čelsi nadigrao Mančester u Portu istim rezultatom, da bi godinu pre toga u „bablu“ Bajern došao do svog šestog pehara identičnim trijumfom nad Parizom.

Ipak teško će biti oboren rekord kada je u pitanju period od osnivanja takmičenja za šampiona Evrope, jer je u Kupu evropskih šampiona viđeno šest uzastopnih pobeda u finalima, upravo minimalnih, u periodu od 1978. do 1983.  U tom periodu Notingem i Liverpul su bili dvostruki prvaci, a po jednom Aston Vila i HSV.

Zanimljivo je da je Juventus 1985. došao do pehara istim rezultatom, tako da je u periodu od osam godina jedini izuzetak bio 1984. kada su Redsi nakon penala savladali Romu.

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter