0
Domaći fudbal

FOTO; STARSPORT

DUPLA KRUNA ZVEZDI: Katai ‘prosuo’ malo magije i doneo Zvezdi pehar Kupa Srbije! (VIDEO)

Objavljeno: 26.05.22 u 20:03

Zvezda odbranila duplu krunu!

U okviru finala Kupa Srbije, sastali su se fudbaleri Crvene zvezde i Partizana. Utakmica na stadionu ‘Rajko Mitić‘ počela je u terminu od 18 časova, a glavni arbitar meča je Miloš Milanović.

Prvu priliku na utakmici imali su fudbaleri Partizana. Crno-beli su istrčali kontranapad, ali je Marković bio neodlučan i šutirao preko gola u 6. minutu.

Zvezda je uzvratila pet minuta kasnije. Dugu loptu, koja je ubačena u srce šesnaesterca, prihvatio je Ohi. Norvežanin je ‘izabcio’ defanzivce protivničkog sastava, ali odlično je reagovao golman Partizana koji je prvi stigao do lopte.

Ponovo je crveno-belima zapretio Marković. Iskusni krilni ofanzivac crno-belih je probio po desnom boku i šutirao u bliži ugao. Igrao se 23. minut meča, kada je teren zbog povrede morao da napusti Marko Jevtović. Vezistu je zamenio Filip Holender, koji se već zagrevao jer se ranije na povredu žalio Kvinsi Menig.

Erupcija oduševljenja na severnoj tribini viđena je u 26. minutu. Aleksandar Katai je izveo pravu majstoriju. Udarcem sa ivice kaznenog prostora popularni ‘Magiko’ je zatresao mrežu večitoh rivala. Stevanović nije imao nikakve šanse prilikom milimetarski preciznog šuta povremenog reprezentativca Srbije.

Mogla je Zvezda ubrzo do nove šanse. Miletić se povredio i ostavio loptu, ali su crveno-beli reagovali na fer i sportski način, pa je igra prekinuta.

Gajić je u 34. minutu brzo izveo aut, Ohi se snašao i poslao povratnu u srce kaznenog prostora, ali Katai nije stigao do lopte.

Atmosfera se zahuktakla, pa je Partizan najbolju priliku propustio u 36. minutu. Odličnu loptu u prostor dobio je Kvinsi Menig. Holanđanin je poslao snažan pas u kazneni prostor, a lopta je stigla do Miljkovića. Desni bek je šutirao, ali usledila je izvandredna reakcija Milana Borjana. Miljković nije šutirao na odgovarajući način.

Kanga je nekoliko minuta kasnije izveo udarac iz ugla. Najviši u skoku nakon kvalitetnog centaršuta Gabonca bio je Katai. Ipak, Stevanović je odlično reagovao nakon udarca Kataija.

Partizan je do kraja prvog dela igre zapretio još jednom. Marković proigrao Meniga, koji je iz izgledne prilike šutirao vrlo neprecizno.

Drugi deo igre definitivno je obeležio početni pritisak Partizana, koji nije urodio plodom. Zvezda se odlično odbranila i onda preko maestralnog Kataija uspela da dodje do pobede, rezultatom 2:1.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter