0
ATP

FOTO: Twitter/@rolandgarros

FRANCUZ BESAN NA ODLUKU ATP: Pa da li oni brane tenisere ili Rusiju? Pa oni su napravili problem!

Objavljeno: 25.05.22 u 09:51

Benoa Per opravdano ljut.

Kao bomba je odjeknula vest da se teniseri iz Rusije i Belorusije ne mogu naći na ovogodišnjem izdanju Vimbldona usled invazije njihove zemlje na Ukrajinu. Ipak, veliki broj tenisera se pobunio, argumentujući da zločini jedne zemlje nisu delo pojedinca i da to nema nikakve veze sa teniserima. Ipak Vimbldon je i pored toga ostao nepromenjenog stava, ATP je kaznio taj turnir oduzimanjem bodova, a povodom svega ljut je Benoa Per, koji smatra, da je ovakva kazna više vid odbrane Rusije, nego zastupanje malobrojnih igrača iz te zemlje.

„Igraćemo turnir na kome nema bodova. Kada se teniser zarazi koronavirusom onda se otkazuju turniri. Sada imamo tri ili četiri igrača iz Rusije koji su problem na Vimbldonu i ATP kreće u napad. Šteta zbog svega što se dešava, jer treba da se čuje naš glas, a mi ne razumemo ovu odluku. Barem 99% igrača ne razume, a ja želim da znam da li ATP brani tenisere ili Rusiju“.

„Idem samo da uzmem novac, kao i na bilo koju drugu egzibiciju. Ali, pravo pitanje je zašto niko nije razgovarao sa igračima? Da, reći će da je veće igrača glasalo o tome, ali nama to niko ne govori. Ako postoji rat između ATP i Vimbldona, to nije dobro za nas jer nećemo igrati normalno“ – rekao je Benoa da bi se nadovezao:

„Žao mi je Rusije i Rusa, ali oni su ti koji su napravili problem. A na kraju svi igrači plaćaju cenu. Medvedev će biti broj jedan posle Vimbldona. To je apsurdno. Trebalo bi da se zauzmemo za sve igrače na svetu, a u ovom momentu zapravo dobijamo suprotan efekat“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter