5
AdmiralBet ABA Liga

Crvena Zvezda - Cedevita Olimpija ABA Liga Beograd, Srbija 23.5.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

FINALE PRE FINALA PRIPALO ZVEZDI: Plej-of Džoni nije mit, večiti derbi za Evroligu! (VIDEO)

Objavljeno: 23.05.22 u 20:56

Crvena zvezda došla do sedmog uzastopnog finala.

Košarkaši Crvene zvezde došli su do finala nakon što su u trećoj utakmici polufinala ABA lige u sjajnoj utakmici savladali ekipu Cedevita Olimpije rezultatom 88:78, uz mnogo tenzije u samom finišu utakmice. Ipak je veća širina i više opcija u napadu koje Zvezda poseduje u rosteru donela presudu u jednoj fantastičnoj seriji.

Rezultat je bio u egalu koliko-toliko u prvom delu prve deonice, ali potom je domaćin zategao odbranu i potpuno zatvorio sve prilaze košu. Gosti su u prvih 13 minuta pogodili svega jedan koš unutar linije 6.75, pa im je gotovo sva produkcija bila sa distance.

U ekipi koja nosi crveno-bele dresove je veći deo poluvremena sve optimalno funkcionisalo, pa odatle i dvocifrena prednost od blizu od 20 poena, ali je serija od 15:0 Cedevitu na krilima Zorana Dragića dovela na jednocifren zaostatak.

U nastavku je igrano isključivo samo u serijama, gosti su mogli da priđu na jedan posed zaostatka, ali je Crvena zvezda uzvratila serijom 14:0 i otišla na čak 20 poena prednosti dva minuta pre kraja treće donice. Tu se Slovenci nisu predavali, pa su uspeli da se vrate ponovo na jednocifren deficit, ipak do potpunog preokreta nisu mogli.

Utakmicu je obeležila neverovatna tenzija, najpre je Melvin Edžam provocirao navijače u hali pa je nastao prekid zbog predmeta u terenu, potom je na skoku posle slobodnog bacanja Edo Mruić pesnicom udario Nikolu Kalinića, pa je blizu bila i opšta tuča na parketu, uz podrazumevano vređanje navijača. Mora se naglasiti i izuzetna rola Branka Lazića u finišu koji je pogodio dve trojke u prelomnim momentima meča.

Ipak meč se bez većih incidenata priveo kraju, najefikasniji kod domaćih je upravo bio Kalinić sa 15 poena, dok je Džoni Ivanović ponovo ušao u svoj plejof režim pa je u poslednjih 12 minuta ubacio 11 izuzetno bitnih poena, a dvocifreni su bili još Dobrić i Kuzmić sa po 10, s tim da je centar imao isto toliko skokova. Kod gostiju najviše se istakao Ferel sa 25 poena, dok je Dragić dodao 21.

Prvi meč finala se igra u petak.

 

 

0
0

5 Komentara

    • Jebo vas onaj koji vam je smislio naslov. Jebem mu sve žensko u familiji između 18 i 28.
      Finale pre finala!?!?!
      Ti mi se razumeš u košarku ko Marica u kriv kurac…

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter