0
Domaći fudbal

Dejan Stankovic Slavoljub Srnic Crvena Zvezda - TSC Kup Srbije 6.4.2021. Beograd, Srbija, photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

STANKOVIĆ PRED RADNIČKI: Znamo koliko nam Katai znači, nadamo se pogotku Ohija!

Objavljeno: 06.05.22 u 20:09

Šef struke aktuelnog šampiona pred meč sa Nišlijama!

Fudbaleri Crvene zvezde u okviru pete runde doigravanja za šampiona Srbije na svom stadionu dočekuju fudbalere Radničkog iz Niša, a u susret tom meču za medije je govorio i Dejan Stanković.

„Pričali smo dosta o te dve utakmice koje smo već odigrali sa njima ovde na Marakani, gde jesmo imali dominaciju i gde jesmo mnogo puta šutnuli u okvir gola, ali nismo realizovali te šanse. Možda nam se malo vratilo u Nišu, ali sutra nas čeka jedna takmičarska i teška utakmica. Očekujem dobar i jak defanzivni blok, njihove tranzicije, kontre i polukontre. Moramo biti spremni i koncentrisani svih 90 minuta“, istakao je Stanković, da bi potom nastavio:

„Tako je od početka godine. I kada smo pričali dosta puta sam rekao da su svi momci standardni. Tako se pristupa treningu i tako se pristupa i svakoj utakmici. Jedanaest igrača ne može da izvuče celu sezonu. Vidite i sami da je Ivanić odigrao 50 utakmica od isto toliko takmičarskih, a preskočio tu jednu. Danas imamo trening i videćemo šta je sa njim, kao i sa Sanogom, koji je dva dana imao temperaturu. Nadam se da će danas raditi sa celom ekipom. Videćemo kako se osećaju i na osnovu toga ćemo doneti konačnu odluku“.

Što se tiče Ohija, popularni Deki kaže sledeće.

„Pričamo svaki dan. Uglavnom, kada je to stranac, gledaš da priđeš drugačije. Da vidiš da li se adaptirao na sve što ga okružuje ovde kod nas. Ohi je inteligentan momak i pravi profesionalac. Nema nikakvih spoljnih problema. Jednostavno je takav momenat. Verujem da će on izaći iz toga, i da ć ešto pre postići pogodak koji će mu vratiti samopouzdanje. Pavkov je to uradio u Novom Sadu. Dao je jedan bitan gol za ekipu, bitan gol za nas, a pogotovo za njega. Žao mi je što će ovu utakmicu preskočiti zbog žutih kartona, ali mi verujemo u sve igrače. Možda nekada špic ne postigne gol, ali odradi dosta „prljavog“ posla, da naši ofanzivni vezni poput Kataija i Bena mogu da se upišu u strelce. Tako da, imamo jedan sklop napadača koji podeli odgovornost i obaveze. Siguran sam da će Ohi postići gol“.

Katai je naravno klasa za sebe.

„Znamo koliko nam Katai znači. Znači Crvenoj zvezdi i znači ovim momcima. Neko na koga uvek možeš da se osloniš i neko ko je iz svog prvog mandata promenio dosta mentalitet i način igre. Dosta je efikasan, direktan i konkretan. Radi za ekipu i tokom celih 90 minuta nema pauze. Uvek je dostupan i uvek je na pravom mestu u pravo vreme. Po mom mišljenju, kada bi zaokružili celu sliku, da je ispred svih dosta i da zaslužuje MVP titulu u lige“.

Dug put je iza Dejana Stankovića na kormilu crveno-belih.

„Sigurno da je promena ogromna. Prvi i važan posao. U početku nije sve bilo sjajno i bajno, ali sam imao podršku kluba i navijača, i upao sam među ove momke koji su fenomenalni. Srećan sam i naslonio sam se na projekat koji je već bio na stabilnim nogama. Naslonio sam se na taj projekat, uvek imao stabilnost i kada sam pravio greške iza kojih stojim, gledao sam da što pre ustanem i da što brže naučim iz tih grešaka. Mislim da se napredak vidi kod svih nas. Još sam mlad trener, ali raditi u Crvenoj zvezdi je privilegija i ponos. Opet kažem, ništa od toga ne bi bilo da nisam imao iza sebe stabilan klub, fenomenalan stručni štab i momke koji su iz dana u dan bili sve bolji. Jedan sklop i jedna celina, koja može da obećava i za budućnost“, najavljuje Stanković.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter