0
Domaći fudbal

head coach Aleksandar Stanojevic and Head coach Dejan Stankovic (R) Fudbal-Super League Season 2021/2022 FK Partizan v Crvena Zvezda Beograd, 19.09.2021. foto: Starsport.rs ©

KO GUBI VIŠE BODOVA PROTIV SLABIJIH RIVALA: Dva poraza Partizana od Zvezde, i još jedan ukupno!

Objavljeno: 06.05.22 u 18:34

Večiti ne greše na „manjim“ utakmicama!

Na današnjoj konferenciji za medije Aleksandar Stanojević žalio se na upitnu regularnost prvenstva od proleća, na nemogućnost Zvezde da kiksne, ali i tome kako dugovi predstavljaju problem samo Partizanu, a da se o dugovanjima večitog rivala ništa ne piše u medijima.

Akcenat je definitivno na prvoj navedenoj stavki, odnosno o tome kako Zvezda serijski pobeđuje „manje“ utakmice i ne dešava se situacija da može da ispusti bodove, pa i ako Partizan „pobedi stotinu utakmica“ ponovo nije prvi na tabeli.

To dovodi do zanimljive statistike, od početka 2021. godine, kada je Stanojević namestio tim po svojoj volji, doveo pojačanja po svom nahođenju, i prošao pripreme sa ekipom, učinak obe ekipe u domaćem prvenstvu, ne računajući večite derbije, jeste identičan.

Obe ekipe imaju potpuno izjednačen skor od početka prošle godine, ako ne uzmemo večite derbije u obzir, jer su oba tima u tom periodu zabeležila 44 trijumfa, četiri remija i po jedan poraz (Partizan u Lučanima u poslednjem kolu prošle sezone kada je sve bilo rešeno, Zvezda od Radnika prošle jeseni kada je večiti rival mogao da napravi ključnu prednost).

Takva silovitost večitih rivala je jasan alarm za ostatak lige, ali to nije tema ovog puta. Što se samih večitih derbija tiče u ovom periodu, odigrane su četiri utakmice, dve pobede Zvezde i dva remija, što direktno daje podatak gde tim iz Ljutice Bogdana pravi razliku u odnosu na ekipu iz Humske, i da dva boda prednosti koje crveno-beli trenutno imaju počivaju na katastrofalnom izdanju izabranika Aleksandra Stanojevića na derbiju koji je igran u februaru, jer da je tu izvučen nerešen rezultat sada bi Partizan bio lider, neporažen, uz dva boda prednosti i pol poziciju usamom finišu

Derbi u Kupu kao i evropske utakmice nećemo uzimati u razmatranje zbog velikog broja faktora, ali u sezoni u kojoj smo videli odličan, ali i manje lep fudbal, napokon borbu za titulu koja još nije rešena, i nikada uzbudljiviju završnicu prvenstva, zaista je neukusno, u najmanju ruku, skidati legitimitet i kvalitet jedne jake evropske lige koja uskoro treba da ima dva predstavnika u Ligi šampiona, optuživati za „spinovanje“ i „tendeciozno suđenje„, jer ako sami sebe ne poštujemo, ko će nas poštovati?

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter