0
Košarka

FOTO: Dallas Mavericks/Twitter

DONČIĆ I BRANSON ELIMINISALI JUTU: Filadelfija ponizila Toronto! (VIDEO)

Objavljeno: 29.04.22 u 08:20

Kris Pol vodio Sanse do novog trijumfa!

U noći između četvrtka i petka odigrane su tri utakmice plej-of faze NBA lige. Juta Džez je pred više od 18 hiljada navijača doživela četvrti poraz (2:4) od Dalasa i tako završila sezonu. Maveriksi su se ozbiljno mučili u Solt Lejk Sitiju, a slavili su rezultatom 96:98.

Domaći sastav je tokom prvog poluvremena stekao 12 poena prednosti, ali nije uspeo da ih sačuva. Ekipa trenera Kida se trgla nakon velike pauze i ubrzo poništila vođstvo domaćina. Košarkaši Jute nisu imali rešenje za raspoloženog Dončića i Bransona.  U odlučujućem periodu publika je posmatrala potpuno izjednačen odnos snaga.

Na dva minuta do kraja susreta trojku je iz ćoška ubacio Džejlen Branson. Maveriksi su tada poveli sa 94:97. Dugo je na snazi bio isti rezultat, promenio se tek pogotkom Gobera za dva poena, nešto manje od minut do kraja. Usledili su koraci Majka Konlija, te jedno slobodno bacanje koje je realizovao Branson. Juta je imala napad za trijumf, ali je trojku u poslednjoj sekundi promašio Bojan Bogdanović. 

Dalas su do pobede vodili Luka Dončić i Džejlen Branson sa po 24 postignuta poena. U redovima poraženog tima istakli su se Donovan Mičel sa 23 i Bogdan Bogdanović sa 19 ubačenih poena.

Maveriksi će u narednoj rundi odmeriti snage sa Finiks Sansima.

Košarkaši Filadelfije bili su nemilosrdni prema Raptorsima u Torontu. 76-ersi slavili su sa ubedljivih 97:132, pa tako sa 2:4 u trijumfima obezbedili plasman u narednu fazu takmičenja.

Nakon egala u prvom delu igre, treća četvrtina je u potpunosti pripala gostima. Filadelfija je u periodu igre nakon velike pauze stigla do +21, što je dodatno nadogradila u odlučujućoj deonici.

Domaćin nije imao rešenje za Džoela Embida koji je ubacio 33 poena, uz 10 skokova i asistenciju.

Naredni rival Filadelfije biće ekipa Majami Hita. 

Finiks Sansi su četvrtom pobedom u seriji (2:4) opravdali ulogu favorita protiv Pelikansa. Duel u Nju Orleansu završen je sa 109:115.

Kris Pol je zaigrao kao  u najboljim danima. Iskusni organizator igre je završio meč sa učinkom od 33 ubačena poena, četiri skoka i devet uspešnih dodavanja. Pol je uzeo 14 šuteva iz igre i svaki je pretvorio u poene.

Brendon Ingram se istakao u redovima Pelikansa. Amerikanac je ubacio 21 poen, pet skokova i 11 asistencija.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter