0
Košarka

FOTO: Unsplash

ODLAZAK LEGENDE: Preminuo bivši košarkaš Zvezde i Partizana, sa reprezentacijom je dva puta bio evropski prvak!

Objavljeno: 28.04.22 u 15:53

Preminuo poznati košarkaš.

Kako Telegraf saznaje, danas je u 57. godini preminuo čuveni košarkaški reprezentativac Zoran Sretenović. Na veliku žalost, prerano je otišao čovek koji je ostavio veliki trag u srpskoj košarci.

Sretenović je mnogo uspeha beležio igrajući za reprezentaciju, sa nacionalnim timom je osvojio evropsko zlato u Rimu 1991. i Atini 1995. godine.

Nosio je dres Crvene zvezde i Partizana, a kada je okončao igračku karijeru, uputio se u trenerske vode gde je takođe beležio fenomenalne rezultate.

Za Crvenu zvezdu je debitovao 1984/98. kada je na klupi crveno-belih sedeo Ranko Žeravica, da bi po dolasku Vlada Đurovića 1986. godine izgubio mesto u timu i napustio klub.

Narednih nekoliko godina igrao je u inostranstvu, da bi se u Srbiju vratio 1993. godine i potpisao za Partizan gde je odigrao jednu sezonu u kojoj osvojio kup SR Jugoslavije. Karijeru je završio 2001. godine u Poljskoj.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter