0
Evroliga

FOTO: Anadolu Efes SK/Twitter

LUDNICA I U EVROLIGI: ‘Kraljevski klub’ stiže u Beograd, maestralni Micić svom timu obezbedio prvu ‘meč loptu’! (VIDEO)

Objavljeno: 26.04.22 u 23:26

Košarkaši Efesa pobedili su Armani u trećoj utakmici plej-ofa Evrolige rezultatom 77:65 i sada se nalaze na jedan korak od Fajnal fora koji će se održati u glavnom gradu Srbije.

Najzaslužniji za večerašnju pobedu Efesa ponovo je bio srpski reprezentativac Vasilije Micić koji je meč završio sa 20 postignutih poena, uz dva skoka i pet asistencija. Pratili su ga Tibor Plajs sa 17 i Šejn Larkin sa 16 poena. U poraženoj ekipi istakli su se Devoj Hol sa 16 i Džerian Grant koji je ubacio 11 poena.

Iako konačni rezultat ne govori tako, na četiri minuta do kraja viđena je velika drama, pošto je rezultat u tom trenutku bio 63:63.

Uspeli su košarkaši Efesa u tim trenucima da prelome meč u svoju korist, pre svega serijom od 9:0, a tačku na ovu utakmicu postavio se Vasilije Micić trojkom na dva minuta pre kraja susreta.

Kartu za Beograd obezbedili su košarkaši Real Madrida koji su večeras pobedili Makabi i završili plej-of seriju na najbolji mogući način.

Od samog starta meča videlo se da Makabi nema ono što je potrebno da bi se srušio veliki Real, domaćini su samo jednom vodili i to u prvoj četvrtini – 14:13. Najbolji u redovima pobedničke ekipe bio je iskusni Serhio Ljulj koji je postigao 18 poena, Geršoon Jabusele je meč završio sa dva poena manje, a dvocifren je bio i Vensan Poarije sa 14 koševa.

U ekipi Makabija istakao se Skoti Vilbekin sa 22 poena, 17 je ubacio Džejms Naneli, a hrvatski centar Ante Žižić je dodao 10 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter