0
ATP

Tennis-ATP Serbia Open 2022-SEMI FINAL-Novak Djokovic (SRB) v Karen Khachanov (RUS) Beograd, 23.04.2022. foto: Starsrport/Serbia Open

ATP: Đoković se bliži večnom rekordu, popravio je plasman nakon Srbija opena

Objavljeno: 25.04.22 u 10:52

Srpski teniser je započeo 367. nedelju kao broj jedan.

Novak Đoković i dalje vlada svetskim tenisom, a uprkos porazu u finalu Srbija opena, on je popravio saldo. Novak je učinak uvećao za šesdeset bodova, pošto je prošle godine u Beogradu igrao polufinale i sada ima 8.400 bodova. Sa druge strane, ruski teniser Danil Medvedev, njegov prvi pratilac je pao za 150 bodova i ima 8.050 bodova.

Srpski teniser je oborio rekord u muškoj konkurenciji koji je držao Rodžer Federer sa 310 nedelja na čelu karavana, a sada mu fali još deset sednica kako bi bio apsolutni rekorder svih vremena, te pretekao Štefi Graf sa 377 nedelja.

Iza vodećeg dvojca slede Nemac Aleksander Zverev, Španac Rafael Nadal i Grk Stefanos Cicipas, Italijan Mateo Beretini, Norvežanin Kasper Rud i šampion turnira u Beogradu, Rus Andrej Rubljov. Talentovani Španac Karlos Alkaras je napredovao za dve pozicije i sada je deveti teniser sveta, što je njegov najbolji plasman u karijeri, dok najboljih deset na svetu kompletira Kanađanin Feliks Ože-Alijasim.

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, Miomir Kecmanović i Dušan Lajović su zadržali 38, odnosno 78. poziciju, dok su Filip Krajinović i Laslo Đere napravili po četiri koraka unazad. Krajinović je sada 49, a Đere 54. na ATP listi.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter