0
Domaći fudbal

Fudbal-Super League Season 2021/2022 Crvena Zvezda V Radnicki Kragujevac Beograd, 03.03.2022. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

NOVA UBEDLJIVA POBEDA ZVEZDE: Prvenac Motike, sjajna asistencija Srnića! (VIDEO)

Objavljeno: 10.04.22 u 18:56

Zvezda osigurala domaći teren!

Fudbaleri Crvene zvezde dočekali u okviru 30. kola Superlige Srbije na svom stadionu ekipu Radničkog iz Kragujevca. Crveno-beli su slavili ubedljivim rezultaom 4:1 i tako osigurali domaći teren na predstojećem derbiju koji se igra naredne subote. Meč je takođe obeležio jedan jubilej, u pitanju je stota utakmica Raše Pankova u crveno-belom dresu.

Crveno-beli su poveli, do prednosti su stigli u 26. minutu preko Slavoljuba Srnića koji je iz mrtvog ugla pogodio gol iz mrtvog ugla, nakon loše reakcije Andrića u kaznenom prostoru. Izuzetno zanimljiva situacija jer na stadionu dobrih desetak sekundi niko nije bio siguran da li je gol ili ne. Do kraja poluvremena Srnić je pokušao u još dva navrata, ali nije dolazilo do promene rezultata. U nadoknadi vremena solidan pokušaj glavom imao je Pankov, ali lopta je otišla pored gola.

U nastavku je došlo je do povećanja prednost, kada je Katai nakon solidnog prodora na levom boku na drugoj strani pronašao samog Bena, koji je imao čitavu večnost da se namesti i matira golmana gostiju. Svega nekoliko minuta kasnije je Mirko Ivanić sjajno šutirao iz prve na ubačenu loptu sa desne strane i tako rešio pitanje pobednika.

Prednost je povećana dodatno deset minuta pre kraja utakmice, kada je nakon sjajne asistencije petom Srnića, precizno šutirao Nemanja Motika i tako postigao prvi gol u dresu Zvezde. Konačan rezultat postavio Đorđe Maksimović u samoj završnici.

Zvezda je ovom pobedom osigurala čelnu poziciju pred plej-of i derbi koji skoro nije imao veći ulog, dok Radnički očekuje borba za opstanak u plej-aut grupi.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter