0
Domaći fudbal

Slavoljub Djordjevic Super liga Srbije Superliga, Vozdovac - Vojvodina 7.12.2021. Beograd Srbija (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

‘NJEGOVA SMRT ME JE VRATILA 10 KORAKA NAZAD’: Sjajni trener iskreno o smrti Milana Kosanovića!

Objavljeno: 09.04.22 u 09:22

Prelepe reči o ne tako davno preminulom stručnjaku!

Nekada sjajan fudbaler, a doskorašnji trener Vojvodine – Slavoljub Đorđević ‘otvorio je dušu’ i za ’24sedam’ govorio o Milanu Kosanoviću, koji je imao veliki uticaj na njegovu karijeru.

‘Pre nego što je on bio u Zvezdi nismo se poznavali. Kad smo se upoznali, isključivo smo imali fudbalske teme u razgovoru. On je bio moj trenerski otac. To je čovek koji je znao sve u petlićima, nije bilo srećnijeg čoveka od mene. Novi koncept, nova ekipa, od najstarije ekipe ušli smo u totalno podmlađivanje. Kosanović je najbolje znao šta je Vojvodina, želeo je preokret. Desilo se baš to po mojem dolasku, jer 11 igrača je otišlo, one koje sam zatekao većinu sam znao, ali oni su slabo igrali. Bio sam spreman da krvarim, ali… Teško mi je i da pričam o tome, jer nikad neću prežaliti odlazak Milana Kosanovića. Nije u pitanju bio samo moj prvi savetnik, on je bio mnogo više od toga, bio je moj trenerski mentor.’ – rekao je Slavoljub i potom dodao:

‘Njegova smrt me emotivno vratila deset koraka unazad. Izgubio sam čoveka koji je imao za mene pravi odgovor u svakoj mogućoj situaciji, uvek sa rešenjem i nikad nije promašio. Umro je neposredno pre mog dolaska u klub. Ja sam znao njegovu viziju i želeo sam da podignem mlađe igrače, promenim sistem igre u jednoj prilično haotičnoj situaciji, jer tokom priprema u Sloveniji se dešavalo da nas nema dovoljno za trening. Mislim da nismo započeli meč bez 4-5 bonusa, a onda su bile normalne i turbulencije. Završili smo polusezonu na četvrtom mestu, isto kao i Vojvodina godinu dana pre toga sa jačim timom. Išao sam za Kosanovom idejom, vratio sam na teren Topića, Kabić je počeo da privlači pažnju evropskih klubova, podizao se polako i Zukić. Devetak i Bjeković postali su standardni i onda smo opet imali zimski period sa jako skromnim prelaznim rokom, iako sam ja naglasio da su mi neophodna pojačanja pre svega u defanzvnoj liniji. To nas je kasnije mnogo koštalo, ali uprkos svemu ja i dalje mislim da smo napravili ogroman uspeh.’ – zaključio je on.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter