0
Domaći fudbal

Finale Kupa Srbije, Crvena Zvezda - Partizan, derbi, derby 25.5.2021. Maj 25. 2021. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

TROFEJ KOJI MNOGO TOGA DONOSI: Evropa će biti na dlanu, ko osvoji Kup naredne godine ne mora da brine!

Objavljeno: 07.04.22 u 10:23

Biće vrlo zanimljivo.

Vrlo je interesantno ove sezone u domaćem fudbalu. Polako nam se bliži kraj Superlige Srbije, a kako stoje stvari do samog kraja nećemo znati ko će biti novi šampion Srbije. Crvena zvezda i Partizan imaju po 78 osvojenih bodova, a predstojeći večiti derbi koji je na programu 16. arpila verovatno će mnogo toga da odluču.

Biće veoma uzbudljivo i u Kupu Srbije, a sada su poznati i svi polufinalisti – Crvena zvezda, Partizan, Novi Pazar i Vojvodina.

FOTO: Starsport

Jasno je da je svim klubovima u Srbiji jako stalo do titule u Kupu, a pogotovo večitim rivala, koji se nimalo ne štede u tim mečevima. Zvezda želi svim silama do duple krune, ali i Partizan je ‘žestoko zagrizao’, pa nas očekuju veoma zanimljivi polufinalni mečevi.

U minuloj rundi, Zvezda je savladala TSC rezultatom 4:0, dok je i Partizan rutinski završio posao protiv Loznice – 2:0. Vojvodina je demolirala Rad na Banjici ubedljivim rezultatom 4:0, a Novi Pazar je borbu za finale izborio nakon trijumfa nad Metalcem – 1:0.

FOTO: Starsport

Još uvek se ne zna kada će se održati žreb za narednu rundu, ali je poznato da se polufinala igraju 11. maja. Trofej u Kupu Srbije naredne godine će imati mnogo veći značaj. Zvezda i Partizan u poslednje vreme blistaju na evropskoj sceni, pa Srbija na UEFA rang listi zauzima visoko 11. mesto.

U narednoj sezoni, osvajač Kupa će igrati plej-of za Ligu Evrope, što znači da će taj tim u najgorem slučaju biti deo grupne faze Lige konferencija.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter