0
Evroliga

FOTO: Twitter/@bczalgiris

ZVEZDA DOBILA ZVIŽDUKE JER NIJE UČESTVOVALA U KAMPANJI PROTIV RATA: Zvezdina odbrana ne postoji za Žalgiris, razlika je još i prihvatljiva! (VIDEO)

Objavljeno: 03.04.22 u 18:43

Teško gostovanje!

Košarkaši Crvene zvezde gostuju u Kaunasu kod Žalgirisa u okviru pretposlednje utakmice crveno-belih ove sezone u Evroligi. Litvanija je uvek nezgodno gostovanje, a meč bez takmičarskog značaja je obeležen oproštajem Paulijusa Jankunasa, legendarnog košarkaša Žalgirisa. Rezultat na poluvremenu je 45:32.

Meč je počeo užasno po Zvezdu, jer su izabranici Dejana Radonjića najpre izviždani usled neučestvovanja u protestima protiv rata, držanjem ukrajinske zastave, prilikom intoniranja himne Evrolige, a potom su za pet minuta ubacili svega dva poena. Do kraja četvrtine su Eron Vajt i Ognjen Dobrić koliko-toliko vratili crveno-bele u igru, ali utisak je da Zvezda ništa ne može da odbrani. Minut pre kraja prvog dela odnos indeksa korisnosti timova bio je neverovatnih 27:2 u korist Litvanaca.

 

U drugom periodu Zvezda je krenula još slabije, ali je mladi Blažević zaradio treći faul pa je tako skraćena rotacija Žalgirisa. Na početku ovog dela igre najzapaženiju rolu je imao Luka Mitrović koji je jedini proizvodio poene za tim iz Beograda. Uspela je Zvezda koliko toliko da drži priključak, ali u završnici perioda ekipa iz Kaunasa kreće sa boljom igrom i ide ponovo na dvocifrenu razliku.

Najbolji redovima Crvene zvezde su Ognjen Dobrić sa sedam poena, odnosno Eron Vajt,Nikola Ivanović i Luka Mitrović sa po pet. Najviše problema crveno-belima pravi Džoš Nibo sa 12 poena i tri skoka.

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter