0
ATP

FOTO: Screenshot/TennisTV

ZVEREV OVE GODINE NEPREPOZNATLJIV: Sjajni Rud rutinirao Nemca, zaista užasan početak godine za Sašu! (VIDEO)

Objavljeno: 31.03.22 u 10:40

Norvežanin u polufinalu!

Norveški teniser Kasper Rud plasirao se u polufinale Mastersa u Majamiju nakon što je posle blizu 100 minuta borbe savladao Aleksandra Zvereva rezultatom 2:1, a po setovima je bilo 6:3, 1:6, 6:3. Ovo je nastavak užasne forme Nemca, koji je ove godine samo jednom prošao u polufinale, i to na turniru serije 250 u Montpejeu.

U prvom setu gotovo da nije bilo uzbudljivijih gemova, jedini brejk desio se u četvrtom gemu, nakon što je Norvežanin iskoristio prvu i jedinu brejk-loptu. Za ćitav prvi set Aleksandar Zverev nije uspeo da uzme više od poena na servis gem rivala, te je Rud tako priveo taj deo igre kraju mirno i iskoristio prvu set loptu.

U nastavku Zverev je zaigrao dosta bolje, dopustio je rivalu dve brejk lopte u prvom gemu, ali to je bilo to od Ruda u ovom setu. Zverev je napravio seriju od pet vezanih gemova i tako izjednačio rezultat. Ipak, osmi teniser sveta nije dozvolio da ga to omete i nastavio je da igra svoj tenis. Odmah na startu je napravio brejk, potom nije dozvolio Saši da mu pripreti na servisu i tako mirno priveo meč kraju, iskoristivši prvu set loptu.

Kasper Rud u polufinalu, ovim je izjednačio najbolji rezultat na Mastersima, ide na megdan Francisku Serendulu, najprijatnijem iznenađenju turnira. Trenutno 103. reket sveta je svoje prvo Masters polufinale obezbedio predajom Janika Sinera u prvom setu njihovog susreta.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter