1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

RUTINSKA POBEDA CRVENO-BELIH: Zvezda lako stigla do 20. trijumfa u sezoni! (FOTO)

Objavljeno: 28.03.22 u 19:35

Sin legendarnog Milenka Topića debitovao za ekipu sa Malog Kalemegdana!

U okviru 24. kola najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja u regionu, Crvena zvezda ugostila je ekipu Krku iz Novog Mesta.  Aktuelni šampion ABA lige opravdao je ulogu favorita i slavio sa ubedljivih 76:56.

Gosti iz Slovenije uspeli su da pariraju crveno-belima samo tokom prve deonice. Zvezda se već na startu drugog dela igre rezultatski odvojila i nije bilo povratka za goste. Izabranici Dejana Radonjića kontrolisali su ritam meča, pa na kraju rutinski došli do 20 pobede u takmičenju.

Čvrsta defanziva, pečat igre trenera Radonjića, bila je nesavladiva prepreka za ekipu iz Novog Mesta. Gosti su u drugoj četvrtini postigli samo devet poena.

FOTO: STARSPORT

Pitanje pobednika bilo je rešeno pre odlaska na veliku pauzu, a Radonjić je iskoristio priliku da na kvalitetan način rasporedi minutažu igračima. Svi akteri susreta iz redova Zvezde upisali su se u strelce. Samo su Dobrić i Vajt proveli više od 20 minuta na terenu. Mladi Nikola Topić, sin legendarnog Milenka Topića, debitovao je za crveno-bele. Momak rođen 2005. godine ubacio je četiri poena, uz dva skoka i pet asistencija.

FOTO: STARSPORT

Zvezdu su do pobede predvodili Ognjen Kuzmić i Nejt Volters sa po devet postignutih poena, a iskusni centar je dodao i 11 skokova. Po osam poena ubacili su Ivanović, Lazarević i Vajt.

Rok Stipčević je za ekipu Krke postigao 17 poena, uz dva skoka i tri uspešna dodavanja.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0
1 Komentara
  1. Niko ne pominje utakmicu ABA lige Buducnost – C zvezda…da li ce se to igrati ili se nešto drugo desilo. ?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter