0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SJAJNI REZULTATI: Zvezda je nakon fenomenalne sezone rekordno plasirana na UEFA listi, ekipu sa Marakane čeka još lepša budućnost!

Objavljeno: 21.03.22 u 13:53

Crvena zvezda je odigrala još jednu fantastičnu evropsku sezonu, a rezultati koje je postigla u kontinentalnim takmičenjima u prethodnih pet godina, doveli su do toga da klub iz Ljutice Bogdana bude rekordno plasiran na UEFA listi, ali i da Srbija ima dva predstavnika u Ligi šampiona.

Eksponencijalni rast Crvene zvezde na UEFA listi u prethodnih pet godina, jasno govori o tome da Crvena zvezda ostvaruje zapažene rezultate u kontinentalnim takmičenjima, i da se iz sezone u sezonu postavljaju sve veći ciljevi. Kada je Crvena zvezda počela petogodišnji evropski put, nalazila se na 195. mestu sa 7.325 osvojenih bodova. Danas – klub je 34. sa 46 hiljada bodova. I ne samo to, i Srbija je tada bila na 28. mestu, a danas je 11. Sve to zahvaljujući uspesima Crvene zvezde u Ligi šampiona i Ligi Evrope.

Što se tiče Crvene zvezde i osvajanja bodova: 2017/18 – 8 hiljada, 2018/19 – 7 hiljada, 2019/20 – 6 hiljada, 2020/21 – 10 hiljada, 2021/22 – 15 hiljada. Prema projekcijama za naredne sezone koje se tiču „odbrane“ bodova, čini se da još bolji dani čekaju Crvenu zvezdu, koja će biti i nosilac u svim kvalifikacionim utakmicama, što takođe govori o poboljšanom plasmanu u odnosu na neke ranije godine.

Konkretno, ukoliko Crvena zvezda ponovi osvojen broj bodova iz sezone 2017/18 – narednu takmičarsku godinu bi trebalo da završimo 34, a Srbija da ostane na 11. mestu. Svake sledeće godine, to bi trebalo da bude još bolje (2024 – Crvena zvezda na 33. mestu, Srbija na 10; 2025 – Crvena zvezda na 25. mestu, Srbija na 9).

Sve ovo je u slučaju da se ponove uspesi iz prethodnih pet godina, ali kada se uzme u obzir da je Crvena zvezda sada u boljem položaju kada je reč o kvalifikacijama i statusu nosioca, te da smo iz godine u godinu fudbalski sve kvalitetniji, svi veruju da će rezultati biti još bolji, te da će se nadmašiti i ove projekcije, koje dobro zvuče.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter