0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

HOĆE LI SE ISTORIJA PONOVITI?: Jeste Zvezda sinoć ubedljivo izgubila, ali ne bi bilo prvi put da crveno-beli nadoknade zaostatak i prođu dalje!

Objavljeno: 11.03.22 u 19:20

Crvena zvezda je poražena u Glazgovu od Rendžersa rezultatom 3:0, i premda to izgleda kao velika prednost pred revanš meč u Beogradu, ne bi bilo prvi put u istoriji crveno-belih da sa nadoknadi zaostatak i obezbedi plasman u narednu rundu takmičenja.

Bilo je to 1978. godine, kada je ekipa sa Marakane odmerila snage sa berlinskim Dinamom u okviru Kupa UEFA. Prvi meč se igrao u Nemačkoj, 13. septembra, pred oko 35 hiljada ljubitelja fudbala. Već u 17. minutu, Rajdiger je doveo domaće u vođstvo, a tri minuta kasnije, Nec je povisio prednost nemačkog predstavnika. U 27. minutu, na semaforu je stajalo 3:0, nakon što se po drugi put u strelce upisao Rajdiger. Šestić je pogodio u 36. minutu, i tako vratio svoju ekipu u utakmicu, a svega dva minuta nakon njegovog gola, u strelce se upisao i Savić, pa se na pauzu otišlo pri rezultatu 3:2 u korist domće ekipe. Rajdiger je kompletirao dobru partiju upisavši het-trik pogotkom u 72. minutu, a konačnih 5:2, postavio je Briljat u poslednjem minutu utakmice.

Iako je delovalo da je sve rešeno, i da će nemački tim bez većih problema proci u narednu fazu turnira, usledio je revanš u Beogradu. Drugi meč je odigran 27. septembra 1978. godine, pred 50 hiljada ljubitelja crveno-belih boja na tribinama Marakane. Poveli su gosti u 12. minutu preko Rajdigera, što je ujedno bio i jedini pogodak u prvom poluvremenu. Izjednačio je Savić u 58. minutu, a jedanaest minuta kasnije, čime je i započet istorijski preokret. U 69. minjutu, Borovnica je preokrenuo rezultat i doveo Zvezdu u vođstvo, a isti igrač, povisio je prednost u 80. minutu. Delovalo je kao da će to biti i konačan rezultat, ali je u poslednjem minutu utakmice Lauk pogodio svoju mrežu, i tako postavio konačnih 4:1, za Crvenu zvezdu, čime je naš tim nadoknadio tri gola zaostatka i prošao u narednu rundu takmičenja.

I pored toga što su izabranici Dejana Stankovića poraženi sa 3:0 u Glazgovu od ekipe Rendžersa, navijači crveno-belih veruju da istorija može da se ponovi, i da će Zvezdini fudbaleri pred punim tribinama Marakane obezbediti prolaz u četvrt finale drugog po jačini evropskog klupskog takmičenja.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter