0
Evrokupovi

FOTO: Starsport

TEŽAK PORAZ PARTIZANA: Pukla je ‘petarda’ u Humskoj, crno-beli u epizodi ‘od sjaja do očaja’! (VIDEO)

Objavljeno: 10.03.22 u 20:36

Navijači Partizana su razočarani.

U okviru 1/8 finala Lige konferencija, Partizan je na svom stadionu pretrpeo težak poraz od Fejenorda – 2:5.

Od samog starta utakmice, gostujući tim je preuzeo inicijativu na terenu i nekoliko puta u prvih deset minuta opasno ugrozio gol koji čuva Aleksandar Popović. Već u 5. minutu, Rajs Nelson je sjajno prošao po desnom boku, prebacio loptu na levu nogu, gađao u bliži ugao ali je mladi golman sjajnom intervencijom sačuvao svoju mrežu.

Isti igrač je stvorio novu šansu svega dva minuta kasnije, posle jednog kornera, lopta je stigla na peterac gde se nalazio Nelson, koji se nije našao u najboljoj poziciji, pa je loptu poslao pored gola. A onda, u 13. minutu stadion u Humskoj ulici je eksplodirao.

U jeku inicijative holandskog velikana, četa Aleksandra Stanojevića je uspela da dođe do vođstva. Natho je uposlio Meniga, koji je uz malo sreće vratio loptu Izraelcu, a vezista crno-belih je sa nekih 17 metara pocepao protivničku mrežu. Ipak, tom prilikom Natho se povredio, zbog čega je morao da napusti teren a šansu je dobio Nemanja Jović.

Sreća crno-belih trajala je svega sedam minuta, pošto je Fejnord u 20. minutu uspeo da izjednači. Sinister je pronašao Turnstra koji je bez većih problema savladao Popovića.

U 22. minutu malo je falilo da Partizan ponovo povede, veliku šansu je imao Igor Vujačić. Posle jednog kornera lopta je došla do stamenog štopera, koji je sa tri metra udaljenosti od gola loptu poslao pod oblake.

U 38. minutu Fejenord je organizovao novi, opasan napad, Sinister je bio u sjajnom prodoru, oslobodio se lako svog čuvara – Vujačića, potom oprobao svoj udarac, koji je izblokirao Siniša Saničanin.

Partizan-Feyenoord, Fajenord, Fejenord, UEFA Liga Konferencija, Conference League, Beograd, Srbija 10.3.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Desers je u 39. minutu savladao Popovića, ali je gol poništen zbog ofsajda. Do kraja prvog poluvremena nije bilo bećih iznenađenja.

Lepo je Partzan otvorio drugo poluvreme – zapravo odlično. Nemanja Jović je u 46. minutu pokazao zbog čega važi za ogromnog talenta. Nakon jedne gužve u kaznenom prostoru gostiju, lopta je došla do mladog fudbalera, koji je preciznim udarcem matirao golmana holandskog tima.

A onda pet minuta posle toga, novi šok za crno-bele. Malo je trebalo gostima da ponovo anuliraju prednost ‘parnog valjka’. Odbrana Partizana je ponovo loše odreagovala, mnogo prostora su Sinsteru koji je danas više puta pokazao koliko je opasan kada ima loptu u nogama. Lopta je došla do Desersa koji je iskosa šutirao, mladi Popović je zakačio loptu ali nije uspeo da sačuva svoju mrežu.

Diktirali su tempo gosti i u drugom delu igre, domirali su u posedu i konstantno bili opasni po gol beogradskog tima. U sredini drugog poluvremena, Partizan je delovao potpuno bezpomoćno, bez ideje kako prići protivničkom golu. Pokušavali su defanzivci crno-belih dugim loptama da pronađu Milovanovića, koga su sjajno čuvali defanzivci Fejenorda.

U 65. minutu viđen je totalni preokret u režiji holandskog tima, Gertruda je postigao gol, a većinu posla ponovo je odradio Sinister. Kolumbijac se najpre provozao kroz odbranu Partizana, da bi onda Gertrujda dovršio započeto izuzetno preciznim udarcem sa nekih 16 metara.

Nastala je totalna konfuzija u redovima crno-belih, nisu mogli da stanu na loptu, niti da nađu pravo rešenje koje bi ih vratilo u život.

To su iskoristili Holanđani i u 71. minutu povisili rezultat na 2:4. Sinister je ovog puta savladao Popovića. Ovog puta, defanzivci parnog valjka se nisu mnogo pitali, jer je Kolumbijac napravio novu majstoriju i perfektnim udarcem uvećao prednost, a tada je već bilo jasno ko će iz ovog duela izaći kao pobednik.

U 77. minutu žargonski rečeno ‘pukla je petarda’ u Humskoj ulici. Ponovo se u strelce upisao Tornstra.

Imao je Marko Milovanović šansu u 82. minutu, posle jednog centaršuta sa leve strane mladi golgeter je pokušao glavom da ugrozi gol Holanđana, ali bezuspešno. Loša vest za crno-bele jeste ta da u Roterdam neće putovati Igor Vujačić, koji je zaradio danas žuti karton.

Bio je Fejenord danas bolji rival tokom svih 90. minuta, od prvog sudijskog zvižduka igrali su ofanzivno i takva igra im se na kraju isplatila. Rezultat jeste visok, ali nije nedostižan, međutim ruku na srce, četu Aleksandra Stanojevića očekuju vrlo težak zadatak za sedam dana u Roterdamu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter