0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

PANTER VODIO PARTIZAN DO +12, DAVIDOVAC UZVRATIO SA DRUGE STRANE: Vođstvo crno-belih na poluvremenu! (FOTO)

Objavljeno: 06.03.22 u 19:31

Bolje izdanje izabranika Željka Obradovića nakon 20 minuta igre!

Raspored ABA lige doneo je u 21. kolu novi susret večitih rivala. Košarkaši Partizana ugostili su Crvenu zvezdu u hali ‘Aleksandar Nikolić‘, a nakon 20 minuta igre rezultat je 40:34.

FOTO: STARSPORT

Crno-bele je od samog starta predvodio Kevin Panter. Američki bek je otvorio utakmicu na želejni način. Pogađao je Panter za dva poena, a potom je odlično realizovao slobodna bacanja. Pratio ga je tokom prve deonice Zek Ledej, pogotkom za tri poena i zakucavanjem u tranziciji. Zvezda je odgovorila mirnijom igrom. Ostin Holins je otvorio meč pogotkom sa distance, ali je vrlo brzo morao da napusti teren zbog dve lične greške. Partizan je u završnici prve deonice uspeo da se odvoji nakon više od osam minuta egal košarke. Prva četvrtina završena je rezultatom 28:21.

Dugo Zvezda nije uspela da poentira u nastavku. Partizan je stekao maksimalnih +12, a seriju se prekinuli Holins i Mitrović.Crno-beli su uspevali da održe prednost, uglavnom zahvaljujući individualnim potezima Kevina Pantera. Arbitri su neretko seckali igru, jer je dosuđen prilično veliki broj prekršaja. Kalinić nije pronašao svoj prepoznatljiv ritam, jer je šutirao jedan od četiri sa linije slobodnih bacanja, a iste procente je imao i iz igre. Zvezda je u finišu druge deonice napravila seriju od 8:0 i tako prišla na -2. Glavnu ulogu u dobrim minutima crveno-belih imao je Dejan Davidovac. On je radio sjajan posao na obe strane terena. Davidovac je osim pet poena zabeležio čak šest skokova i nekoliko rampi. Poenima Lesora i Ledeja Partizan je otišao na +6.

FOTO: STARSPORT

Najefikasniji igrač u redovima Partizana je fenomenalni Kevin Panter sa 18 poena i tri skoka. Ledej je dodao devet, a Lesor sedam poena.

Holins je predvodio crveno-bele sa osam ubačenih poena. Kuzmić je postigao šest poena, a Davidovac pet.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter