1
Domaći fudbal

Fudbal-Super League Season 2021/2022 Spartak v Partizan Subotica, 06.03.2022. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

SUPERLIGA SRBIJE: Partizan se mučio u Subotici, pa pobedio posle penala i VAR-a u finišu (VIDEO)

Objavljeno: 06.03.22 u 15:58

Fudbaleri Partizana su u 26. kolu Superlige Srbije savaldali Spartak sa 1:0 (0:0).

Crno-beli su golom Bibrasa Natha iz penala u 85. minutu upisali 23. trijumf u domaćem prvenstvu i ostaju na čelu, dok je Spartaku ovo 12. poraz u sezoni, iako su igrači tima iz Subotice bili veoma blizu da isti izbegnu.

Meč u Subotici je obeležilo veoma uzbudljivo prvo poluvreme, iako prema prvim minutima igre nije delovalo da će tako biti, kako zbog vremena koje nije bilo idealno, tako i samog terena, koji je pravio dosta problema i jednima i drugima. Lako je moglo da bude 1:1 ili 2:2 posle prvih 45 minuta, ali se to nije dogodilo, mreže su ostale mirne, a sve zahvaljujući golmanima Dubljaniću i Stevanoviću koji su se istakli.

Prvu priliku na utakmici imali su gosti iz Humske ulice. Posle napada koji je dugo trajalo i nekoliko pokušaja udarca, lopta se odbila do mladog ofanzivca Nikole Terzića koji je na pet metara ostao sam sa golmanom Spartaka, koji je iz tog duela izašao kao pobednik i odbranio njegov udarac.


(VIDEO:YouTube/Arena Sport TV)

Domaći igrači nisu mirno gledali šanse rivala niti izašli pred favorizovanog protivnika sa belom zastavom, naprotiv, a tokom prvog dela je najopasniji bio Nikola Srećković. On prvi put zapretio u 16. minutu, a onda je sredinom poluvremena imao još jednu kolosalnu priliku, ali nije mogao da prevari Stevanovića.


(VIDEO:YouTube/Arena Sport TV)

To nisu uspeli ni ostali njegovi saigrači, koji doduše, nisu imali stopostotne prilike, a pred sam odlazak na odmor mogao je da se istakne Urošević, međutim, ponovo je u centru pažnje bio golman Dubljanić.

U drugom poluvremenu se i slika na terenu izmenila u odnosu na veći deo prvog. Crno-beli su imali loptu u nogama, ali ne i prava rešenja u napadu, pošto su se izabranici Aleksandra Stanojevića veoma mučili da stvore prave šanse, dok je Spartak za razliku od uvodnog dela bio nešto više koncentrisan na odbranu.

Prva ozbiljnija šansa viđena je u 65. minutu kad aje Natho prevario odbranu Spartaka i izbacio Jovića, ali kao da je iznenadio i mladog ofanzivca koji se nije najbolje snašao. Nekoliko minuta kasnije u šansi se našao i Rikardo, ali je najbolji strelac Superlgie ostao bezopasan po ‘golubove’, baš kao i većim delom meča u Subotici. Prvu veću priliku u drugom delu, Spartak je imao u 75. minutu preko Srećkovića, koji se spetljao u izglednoj prilici da zapreti Stevanoviću.

Fudbal-Super League Season 2021/2022
Spartak v Partizan
Subotica, 06.03.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Ipak, prelomni momenat meča dogodio se u 85. minutu. Sve je počelo kada Jović krenuo s loptom po levom boku i ušao u kazneni, a Đurasović startovao. Nije bilo u prvi mah jasno jel bilo kotakta, zbog čega se dugo čekala odluka VAR sudija, pa je Srđan Jovanović iz ‘sobe’ prepustio odluku glavnom sudiji Lazaru Lukiću, koji je ovu spornu situaciju razrešio pokazivanjem na belu tačku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Bibras Natho, za veliku radost gostiju u Subotici.

Do kraja je pokuašo Spartak da napadao, čak je u 87. minutu došlo i do manjeg meteža nakon jednog faula na sredini, koji se brzo razrežio. Tačku na meč mogao je da stavi Nemanja Jović, koji se u petom minutu nadoknade obrukao u situaciji jedan na jedan sa Dubljanićem.

U narendom kolu Superlige Partizan dočekuje Napredak, dok Spartak gostuje Voždovcu. Prethdono, crno-beli u četvrtak na svom terenu dočekuju Fejnord u sklopu Lige konferencija.

Superliga Srbije, 26. kolo

Nedelja

Spartak – Partizan 0:1 (0:0)

(Natho 85p)

16.15 Crvena zvezda – Novi Pazar

18.30 Vojvodina – TSC

Ponedeljak

14.00 Radnički 1923 – Metalac

16.00 Napredak – Proleter

16.00 Radnik – Čukarički

18.00 Radnički Niš – Kolubara

Utorak

16.00 Mladost – Voždovac

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter