0
Košarka

FOTO: Twitter/nba/screenshot

DALAS SRUŠIO LEJKERSE U LOS ANĐELESU: Luka Dončić nadigrao Lebrona, Kralju sve više beži plej-of! (VIDEO)

Objavljeno: 02.03.22 u 09:11

Slovenac pogađao, polagao i leteo!

Košarkaši Dalas Maveriksa savladali su na gostovanju u Los Anđelesu domaće Lejkerse rezultatom 104:109 i tako gurnuli sve dalje šampione iz 2020. od direktnog mesta u doigravanju. Lejkersi su bolje otvorili utakmicu, ali su gosti u drugoj četvrtini odigrali fenomenalno i napravili 21 poen razlike. Ipak to nije bilo dovoljno da se mirno privede utakmica kraju, tim iz LA je u nastavku ponovo ostvario prednost, ali su ipak igrači Dalasa ostali koncentrisani i slavili na krilima Dončića i Pauela u egal završnici.

Luka Dončić je odigrao još jednu sjajnu partiju, pa je utakmicu završio sa 25 poena, osam skokova i pet asistencija, ali i šest izgubljenih lopti uz odličnu prisebnost u završnici. Najveću podršku je imao u Džejlenu Bransonu koji je dodao 22 poena, Dorijan FiniSmit je upisao 16 poena i devet skokova, a dvocifreni su još bili i Spenser Dinvidi sa 14 poena i devet asistencija kao i Dvajt Pauel sa 13.

Kod domaćina je po pravilu bio najefikasniji Lebron Džejms sa 26 poena, 12 skokova i pet asistencija, Karmelo Entoni je dodao 20, a Malik Monk 17. Rasel Vestbruk je ubacio 12, dok je poslednji igrač sa dvocifrenim učinkom u redovima Lejkersa Stenli Džonson sa 11. Dalas je sada na petoj poziciji sa 37 pobeda i 25 poraza, dok Lejkersima sve više beži direktno mesto u plej-ofu, a na skoru su 27 pobeda i 34 poraza.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter