0
ATP

FOTO: STARSPORT

NOVAK NAM PONOVO PRIREDIO ‘DRAMU’: Đoković ‘srušio’ Hačanova u igri živaca, nastavlja da krči svoj put ka novom trofeju!

Objavljeno: 23.02.22 u 18:20

Odlična partija najboljeg na svetu.

Novak Đoković na najbolji mogući način nastavio je pohod ka prvom trofeju u ovoj godini, pošto je u osmini finala turnira u Dubaiju pobesio Karena Hačanova sa 2:0 (6:3, 7:6).

Ovo je bio šesti susret prvog i 26. tenisera sveta. Bilo je jasno da srpski teniser u ovaj duel ulazi kao veliki favorit, međutim Novaku nije bilo baš toliko lako pošto je Hačanov pružio sjajan otpor, pogotovo u drugom setu.

Tek u četvrtom gemu viđen je prvi brejk. Sjajno je igrao najbolji teniser sveta, delovao je izuzetno motivisano i fizički spremno, iako mu je ovo tek drugi meč u ovoj godini. Srbin je potom potvrdio brejk, da bi onda obojica uspešno branili svoje servise, što je bilo i više nego dovoljno da Novak uzme prvi set.

U drugom setu viđena je još jača i zanimljivija borba, pogotovo što je ruski teniser pružio mnogo jači otpor, za razliku od prvog seta.

Prvi do brejka u drugom setu stigao je Novak, kada je poveo sa 2:1. Imao je priliku Hačanov da u narednom gemu vrati brejk, ali srpski as se odbranio na nestvaran način. Uspeo je Rus u tome tek kasnije, kada je izjednačio na 4:4.

Meč je otišao u taj-brejk, gde je Novak bio koncentrisaniji i bez većih problema obezbedio plasman u narednu rundu. U četvrtfinalu, preko puta Đokovića stajaće češki teniser Jirži Veseli.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter