2
ATP

Davis Cup Finals-Semifinals-Serbia v Croatia-Novak Djokovic (SRB) v Marin Cilic (CRO) Madrid, 03.12.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

MESEC DANA NAKON DEPORTACIJE: Australijski ministar govorio o trogodišnjoj zabrani za Novaka

Objavljeno: 16.02.22 u 13:18

Pre tačno mesec dana Novak Đoković deportovan je iz Australije, nakon što mu je australijski ministar za imigracije po drugi put ukinuo vizu.

Aleks Hok je iskoristio diskrecionovo pravo da Novaka izbaci iz zemlje, a deportacija automatski povlači i zabranu ulaska u Australiju na period od tri godine, ali se ona može ukinuti ukoliko bi srpski teniser podneo žalbu.

– Budućnost gospodina Đokovića je njegova, da on odluči o tome kako će se ponašati i šta će raditi na međunarodnom nivou. Australijska vlada nema dalju ulogu u onome što on odluči da uradi, rekao je Hok, pa odgovorio na pitanje da li bi Novaku mogao da bude dozvoljen ulazak u zemlju pre isteka zabrane:

– To znači da budući donosilac odluka poziv upućuje kada primi prijavu. Važan princip zakona je da ne obavezuje budućeg donosioca odluka. Mi smo naznačili da ćemo to razmotriti na isti način na koji bismo razmotrili sve druge. Veoma smo otvoreni za razmatranje, rekao je australijski ministar za imigracije.

0
0
2 Komentara
  1. Ako ima i mrvu dostojanstva poslaće im govno da pojedu i nikad vise nece krociti tamo.Ne zbog zabrane,nego zbog načina na koji su ga tretirali.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter