0
ATP

FOTO: Screenshot

JAVIO SE ČOVEK KOJI JE INTERVJUISAO NOVAKA: ‘Naveo sam ga da priča, ovo je uradio da bi se čuo njegov glas’

Objavljeno: 15.02.22 u 12:24

Novak Đoković se konačno oglasio, posle mesec dana ilegale.

On je u intervjuu za BBC izneo svoju verziju dešavanja u Australiji, a sada je utiske posle intervjuao izneo novinar Amol Radžan, čovek koji je s njim razgovara. Radžan se uživo iz Beograda javio u jutarnji program svoje kuće i objasnio svoje prve utiske posle razgovora sa Novakom.

– Bio je odlučan da se ne oglašava u Australiji i tokom turnira, delom zato što je želeo da ispoštuje ljude koji učestvuju na turniru, a oseća se pogrešno predstavljenim i neshvaćenim. Intervjuom je svoj položaj želeo da distancira od globalnog pokreta antivaksera, naveo sam ga da priča o tome zbog njegove pozicije u svemu – rekao je Radžan i dodao:

– On oseća da kao jedan vrhunski sportista mora i te kako da pazi šta „ulazi“ u njegovo telo, a drugo je stvar njegovih principa, kazao je da je slobodarskog uma, da odluka zavisi isključivo od njega i da brani pravo izbora, da je to svačija individualna odluka. Mislim da je sve ovo uradio da bi se konačno čuo njegov glas, ali i da bi se odvojio od globalnog antivakserskog pokreta, te da još jednom poruči Australiji da nije želeo da krši pravila.

Novak je u intervjuu jasno istakao da nije antivakser.

– Nikada nisam bio protiv vakcinacije, primio sam ih kao dete, ali sam uvek podržavao slobodu izbora šta stavljate u svoje telo.Principi donošenja odluka o mom telu su važniji od bilo koje titule ili bilo čega drugog. Pokušavam da budem u skladu sa svojim telom koliko je god to moguće.

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter