0
Domaći fudbal

Head coach Slavoljub Djordjevic Fudbal-Super League Season 2021/2022 Cukaricki v Vojvodina Beograd, 16.09.2021. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

SLAVOLJUB ĐORĐEVIĆ ZA HOTSPORT: ‘Posebno me raduje karakter ekipe! Očekujem da ćemo biti mnogo bolji nego u jesenjem delu sezone’

Objavljeno: 04.02.22 u 20:20

Povratak ‘Stare dame’ na stadion ‘Karađorđe’!

Veliko nevreme u Antaliji nije dozvolilo da FK Vojvodina završi dvonedeljni priprmeni ciklus generalnom probom protiv Slavije. Uprkos tome što ekspedicija iz Novog Sada nije uspela da realizuje sve stavke iz planiranog rasporeda, iza ‘Stare dame‘ je jako uspešan period u Turskoj. Izabranici Slavoljuba Đorđevića odigrali su tri prijateljske utakmice, a mogu da se pohvale pozitivnim učinkom od dva ostvarena trijumfa i jednog poraza koji se dogodio na samom startu pripremama. Iz redova novosadskog velikana ne kriju zadovoljstvo. Kako su pripreme odmicale, ekipa je na terenu izgledala sve kompaktnije, pa se već od starta prolećnog dela šampionata mogu očekivati kvalitetne partije Vojvodine.

Ekipa se u petak vratila u Novi Sad, gde igrače i stručni štab, nekoliko dana pred početak prvenstva, očekuje završni deo trenažnog procesa. U razgovoru za HotSport, utiske iz Antalije sumirao je šef stručnog štaba Vojvodine, Slavoljub Đorđević.

SĐ: Imali smo mnogo problema još prilikom okupljanja… Prilikom prozivke koja je zakazana za 10. januar, čak 12 igrača je bilo pozitivno na COVID-19 virus. Zdravstveni problemi nisu zaobišli ni stručni štab, pa smo pozitivne testove dobili kondicioni trener, asistent i ja. Bogu hvala, u Antaliji nas je poslužilo zdravlje. Uvek ističem da je to najbitnije… Niko nije imao koronu u Turskoj. Odradili smo 90 posto onoga što smo zacrtali kao ciljeve pre dolaska. Ostaje žal što nismo mogli da odigramo četvrtu utakmicu. Nevreme nam nije dozvolilo da izađemo na teren i odmerimo snage sa protivnikom. Smatram da smo na dobrom putu da ostvarimo željene rezultate.

head coach Slavoljub Djordjevic
Fudbal-Super League Season 2021/2022
FK Partizan v Vojvodina
Beograd, 21.11.2021.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

‘Stara dama’ je u Antaliji ukrstila koplja sa tri rivala. Vojvodina je najpre poražena od Nižnjeg sa 0:2, a onda je savladala Slask sa 2:0 i Metalist 3:2.

SĐ: Bile su to jake provere. Uvek me raduje kada igramo protiv kvalitetnih ekipa, tada smo u prilici da steknemo što realniju predstavu o našim mogućnostima. Igrači su na zadovoljavajući način odgovorili na zahteve stručnog štaba. Posebno me raduje karakter mog tima. Znate, ekipa je pretrpela brojne promene. Novi stručni štab, novi sastav, puno odlazaka i dolazaka… Iz dana u dan sve izgleda mnogo bolje i ne mogu da sakrijem zadovoljstvo, upravo iz tih razloga. Očekujem da ovi momci pokažu koliko vrede, šta poseduju i čvrsto verujem da će biti značajno bolji u poređenju na jesenji deo šampionata.

Kada se pogleda ko je sve od pojačanja stigao na stadion ‘Karađorđe’, jasno je da igrači nisu jedini koji su vredno radili. Sportski sektor Vojvodine, koji predvodi Ljubiša Dunđerski, ‘stavio’ je na raspolaganje treneru dobro poznata imena na srpskoj fudbalskoj sceni.

SĐ: Prelazni rok je veoma uspešan za nas. Kuburili smo tokom prvog dela sezone sa špicevima, a sada smo dobili vrhunsko pojačanje. Bojan Matić je naš novi-stari igrač, dobro je upoznat sa ambicijama i sistemom unutar kluba. Očekivanja od takvog igrača su uvek velika. Njegovo iskustvo može mnogo da doprinese mlađim igračima, a pogotovo Vučeviću koji je takođe nedavno pojačao naše redove. Reč je o mladom napadaču iz Crne Gore, koji je rođen 2001. godine. Verovali smo u njegove kvalitete, ali iskreno, prijatno me je iznenadio u Turskoj. Vučević će biti osveženje za našu ligu, a pored Matića će dobiti mogućnost da svakodnevno napreduje. Što se Emila Rockova tiče, to je momak o kome ne treba trošiti reči… Kapiten se vratio kući i to sa dodatnom dozom iskustva. Žao mi je što se golman Simić povredio i to teško… Želimo mu brz oporavak! Uprava je reagovala na fantastičan način i dovela  je fenomenalnu zamenu – zaključio je Slavoljub Đorđević u razgovoru za HotSport.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter