0
Evroliga

Vladimir Lucic (R) and Ognjen Jaramaz (L) Crvena Zvezda v FC Bayern Munich-Euroleague 2021/22 Beograd, 17.12.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

BIVŠI ‘VEČITI’ SJAJNI U EVROLIGI: Zenit na krilima Džordana i Bilija, Srbi namučili Barselonu! (VIDEO)

Objavljeno: 01.02.22 u 23:26

Bivši igrači večitih imali solidne partije u Evroligi

Sjajna košarka viđena je na parketima na jugu i severu Španije, a glavni akteri tih duela su bili upravo nekadašnji igrači večitih rivala.  U Vitoriji Baskonija je upisala još jedan poraz, ovaj put od Zenita u izuzetno efikasnoj utakmici, a konačan rezultat je bio 82-90. U Barseloni Bajern je pružio sjajan otpor protiv ekipe Barse, ali su na kraju ipak ostali bez plena jer su poraženi 71-66, nakon velike borbe.

Odluka o pobedniku u Baskiji pala je u poslednjem periodu jer Ruska ekipa je ušla u završnih deset minuta sa dva poena zaostatka. Međutim sjajnom serijom u završnici su stigli do preokreta i bitne pobede. Najbolji u redovima tima iz Sakt Peterburga bili su dvojica bivših igrača Crvene zvezde Bili Beron i Džordan Lojd. Beron je postigao 24 poena a Lojd je ubacio 23 poena i na to dodao 7 uhvaćenih lopti. Jedini dvocifren pored bekovskog dvojca bio je Džordan Miki sa 16 poena.

U ekipi Baskonije najbolji je bio Vejd Boldvin sa 16 poena odnosno Stiven Enok sa 15 poena 8 skokova. Zapaženi su bili još Rokas Gedraitis sa 14 poena, šutiravši trojke 3/3, i Džejson Grejndžer sa 13 poena.

U Kataloniji Bajern je pretio Barsi do samog kraja ali su se Kajl Kjurik sa 20 poena, odnosno Nikola Mirotić sa 13 poena i 6 skokova postarali da do iznenađenja ne dođe. Istakao se još i a Nik Kalates je imao 8 poena, 5 skokova i 4 asistencije

Najbolji u redovima ekipe Andree Trinkijerija bili su srpski košarkaši Vladimir Lučić sa 16 poenai 3  skoka za 32 minuta, a Ognjen Jaramaz je upisao 15 poena uz skok i 2 asistencije i ukradene lopte.

Katalonci su drugi sa skorom 18 pobeda 5 poraza, dok je Bajern prekinuo seriju od tri pobede i trenutno je na deobi osme pozicije sa Monakom, upisali su 11 pobeda i poraz više, a što se tiče Zenita na tabeli je na četvrtom mestu sa 14 pobeda i sedam poraza, dok je Baskonija sa sedam trijumfa i 15 izgubljenih mečeva na 15. poziciji, mesto iza Crvene zvezde.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter