0
Evroliga

Dejan Radonjic ABA Liga, plej of play off Crvena Zvezda - Buducnost 22.5.2021. Maj 22. 2021. Podgorica, Crna Gora foto: Dragana Stjepanovic / STARSPORT

RADONJIĆ NAKON UTAKMICE: Pad se očekivao, igrači nisu fizički u najboljem stanju, potrošnja je velika! (VIDEO)

Objavljeno: 01.02.22 u 21:59

Dejan Radonjić govorio za medije nakon poraza od Milana

Crvena zvezda je ranije ove večeri poražena od Olimpije iz Milana pred svojim navijačima. U jednoj tvrdoj utakmici koju je obeležila izuzetno neefikasna prva četvrtina sa ukupno 15 poena obe ekipe, pobeda je mogla da ode na obe strane, a ovaj ishod može da znači i konačno odustajanje od borbe za najboljih 8 ekipa Evrolige.

Nakon utakmice trener crveno-belih je izjavio:

„Čestitke Olimpiji na pobedi. Bila je teška, fizički zahtevna utakmica. Igrali smo od bolje ekipe od nas. Na obe strane se igralo dobro. Postigli su samo 63 poena što je izuzetno dobar skor naše odbrane, ali igrali su dovoljno bolje večeras i uzeli pobedu“.

Na konferenciji za štampu nakon utakmice Radonjić se najpre dotakao kvaliteta rivala:

„Igrali smo protiv jednog od najboljih timova u ligi što su večeras, kao i mnogo puta dosad pokazali. Imaju mnogo razloga da razmišljaju da mogu da budu i bolji nego prošle sezone. Pobeđivali su i mnogo bolje timove od Crvene zvezde u gostima. Došli su sa timom koji je fizički kvalitetniji, uspeli su kroz to da naprave dobre stvari i pokažu kroz dobru odbranu koju su imali“.

Takođe je trofejni trener pričao i o fizičkom stanju svojih igrača:

„Već sam govorio, a nadam se da niste zaboravili, da smo prošlo težak period koji je bio protkan velikim brojem dana bez treninga, u strogom mirovanju. Tek smo počeli da radimo i naglašavao sam da bi pad mogao da se oseti. Očigledno je bilo na samom početku utakmice da postoje problemi, jasno mije da neki igrači nisu u najboljem fizičkom stanju, ni formi. Kada igramo protiv jednog od najboljih timova teško je izboriti se sa tim“, rekao je Radonjić a potom nastavio: „I da smo u najboljem stanju i ritmu, realno je očekivati tesnu utakmicu. Pogađali su teške šuteve, mi neke solidne pozicije nismo realizovali. Želja je bila ogromna, potrošnja velika. Osetilo se kasnije da ponestaje snage, tako se i došlo do grešaka. Tražila su se rešenja kroz meč, oni su ipak držali kontrolu, mi se nismo predavali što je za svaku pohvalu, ali nismo mogli da dođemo do preokreta“.


Konkretno o igri na današnjoj utakmici rekao je sledeće:

„Pokazali smo u odbrani da smo na nivou najvišeg kvaliteta. Za napad, da smo u najboljoj formi, opet bi moralo da se očekuje teška utakmica. Bilo je potrebno da napravimo još jedan korak više da bismo bili konkretniji. Falilo nam je boljih odluka, potrošnja je bila velika, ona je za nas u ovom trenutku i više od toga. Pokušaćemo iz svega ovog da izađemo na najbolji mogući način“.

„Ako se malo vratimo, a verujem da vi takođe analizirate događaje, da početak ove utakmice podseća na početak protiv Asvela. Meni kao treneru koji je prošao sve to, jasno ukazuje na neke stvari. Radili smo neke stvari atipične za nas, igrači su uspevali da završe četvrtinu bez minusa“ – završio je Dejan Radonjić.

Crvena zvezda je trenutno 14. na tabeli Evrolige sa 8 pobeda i 13 poraza, a naredni duel šampiona ABA lige očekuje u Beogradu sa Monakom, koji sa klupe predvodi igračka legenda i bivši trener tima sa Malog Kalemegdana, Saša Obradović.

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter