0
Košarka

FOTO: Youtube/Screenshot

DOŠLI SMO DO KRAJA KARIJERE JEDNOG OD NAJBOLJIH U ISTORIJI: Šokirao objavom da igra još ovu sezonu!

Objavljeno: 02.01.22 u 09:59

Svi su ostali iznenađeni.

Jedan od najboljih plejmejkera u istoriji NBA lige Kris Pol, objavio je da će se penzionisati na kraju sezone. Iskusni košarkaš trenutno nastupa za Finiks Sanse, a uprkos tome što ima 36 godina, Pol igra fantastično i jedan je od predvodnika svog tima.

Upravo zbog toga, gotovo da niko nije očekivao da će Pol u skorije vreme završiti karijeru. Protekle sezone, on je sa Finiksom uspeo da stigne do velikog finala najjače košarkaške lige na svetu, ali su od njih bili bolji Milvoki Baksi.

Svoju karijeru Pol je započeo u tada Nju Orleans Hornetsima, gde je prove 6 godina. Potom je prešao u Los Anđeles, gde je isto toliko vremena nosio dres Klipersi, koji nisu uspeli da budu konkurentniji u plej-ofu. Potom je usledio angažman u Hjustonu, gde je prvo zajedno sa Hardenom pokušao da napravi nešto veliko, ali su ih Voriorsi zaustavili.

Nakon kratke epizode u Oklahomi, došao je red i na Finiks Sanse, gde je u svojoj drugoj sezoni u klubu, odlučio da završi karijeru. Pol je uspeo da upiše 11 Ol Star nastupa, a 2013. godine je proglašen i za MVP-ja pomenutog meča. Više puta je biran u najbolje petorke NBA lige, dok je u 4 navrata bio najbolji asistent lige i 6 puta najbolji kradljivac.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter