0
Evropske lige

FOTO: YouTube screenshot

TOBDŽIJE BOLJE OD ČEKIĆARA: Velika pobeda za ekipu Mikela Artete! (VIDEO)

Objavljeno: 15.12.21 u 23:32

Odigrane su tri utakmice 17. kola Premijer lige!

Navijači Arsenala imaju dobar razlog za osmeh na licu, i to posle dužeg vremenskog perioda. Izabranici Mikela Artete savladali su Vest Hem! Londonski derbi završen je pobedom domaćina rezultatom 2:0.

Tobdžije su sa četvrtoplasirani tim na tabeli, dok ekipa Dejvida Mojesa zauzima 5. poziciju. Oba kluba imaju utakmicu više u odnosu na Mančester junajted, koji jej trenutno 6. na tabeli nacionalnog prvenstva Engleske.

Raspoloženi igrači domaće ekipe odigrali su jednu od najboljih partija od starta aktuelne sezone. Arsenal je dominirao u svim segmentima igre, a prosto je čudo da nije ostvarena i ubedljivija pobeda.

Vest Hem je u prvom delu igre uspeo da izdrži nalete domaćina. Konkretna, napadačka igra, nije donela željeni rezultat domaćinu nakon 45 minuta borbe.

Fudbaleri Arsenala su želeli da u što kraćem roku obraduju svoje navijače. Izgleda da je dogovor iz svlačionice uspešno sproveden u delo. Tek tri minuta nakon povratka sa velike pauze, iskusni Lukaš Fabianski morao je da vadi loptu iz svoje mreže.

Aleksander Lakazet je poslao odličnu loptu u prazan prostor. Francuz je iskoristo inertnost defanzivaca Vest Hema. Brzonogi Gabrijel Martineli je još jednom pokazao koliko je opasan u ovakvim situacijama. Brazilski fudbaler, rođen 2001. godine, ‘ostavio je u prašini’ svoje čuvare i na rutinski način doneo prednost Arsenalu.

Bivši as Liona, Aleksander Lakazet, imao je priliku da se nakon zabeležene asistencije upiše u listu strelaca. Sudija Tejlor je dosudio jedanaesterac u korist domaćih u 69. minutu. Francuz je namestio loptu na belu tačku, ali bio je neprecizan.

Vladimir Kufal je skrivio jedanaesterac, pa je zbog drugog žutog kartona morao da napusti igru ranije u odnosu na ostatak tima.

Pitanje pobednika rešeno je u 87. minutu. Pogodak vredan tri boda postigao je Emil Smit Rou. U ulozi asistenta našao se Bukajo Saka.

U sredu su odigrane još dve utakmice 17. kola. Vulverhempton je na gostovanju savladao Brajton sa 0:1, dok su Kristal Palas i Sautempton podelili plen (2:2).

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter