0
Evropske lige

head coach Carlo Ancelotti UEFA Champions Legaue football match between Crvena Zvezda and Napoli in Belgrade, Serbia on September 18. 2018. (credit image & photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

KRUNA OSTAJE NETAKNUTA: Real siguran u velikom derbiju!

Objavljeno: 12.12.21 u 23:17

Anćelotijeva ekipa nastavlja dominaciju u LaLigi!

Kraljevski‘ klub ostvario je sedmu uzastopnu pobedu u nacionalnom prvenstvu Španije. Real Madrid je u velikom gradskom derbiju bio bolji od Atletika. Utakmica 17. kola LaLige odigrana na stadionu ‘Santijago Bernabeu‘ završena je rezultatom 2:0.

Izabranici Karla Anćelotija dominiraju u domaćem šampionatu od samog starta takmičenja. Real je lider na tabeli sa 42 osvojena boda.

Domaćin je stekao prednost u ranoj fazi utakmice. Karim Benzema je uputio volej udarac ka golu Jana Oblaka, a reprezentativac Slovenije nije imao rešenje za ‘bombu’ iskusnog Francuza. Vinisijus Žunior je nasatvio da ‘muči’ protivničke defanzivce. Brazilac je upisao novu asistenciju.

U prvom poluvremenu nije bilo promene rezultata na semaforu. Glavni arbitar meča, Lahoz, pokazao je dva žuta kartona tokom prvog dela igre. Javnu opomenu ‘zaradili’ su Felipe (Atletiko) i Ferland Mendi (Real).

Pokušao je popularni ‘Čolo‘ da izmenama na startu drugog poluvremena iznenadi iskusnijeg kolegu na klupi Reala. Ipak, Anćeloti je očigledno imao bolju taktiku, a to potvrđuje i konačan rezultat.

Na terenu se od 46. minuta našao bivši napadač Crvene zvezde, Luka Jović. Reprezenatativac Srbije zamenio je strelca prvog pogotka, Karima Benzemu.

Pitanje pobednika rešeno je u 57. minutu. Nezaustavljivi umetnik sa loptm, Vinisijus Žunior, upisao je drugu asistenciju na utakmici. Brznogi ofanzivac definitivno igra najbolju sezonu od kada je zadužio dres kluba sa stadiona ‘Santijago Bernabeu‘. Drugi pogodak koji je ‘presudio’ gostujućem timu, delo je Marka Asensija.

Real je daleko uspešniji od večitog rivala u međusobnim susretima u LaLigi. ‘Kralj‘ je zabeležio 90 trijumfa, u 40 navrata je remi bio konačan ishod, dok su popularne Jorgandžije slavile 39 puta.

Atletiko sada ima 13 bodova manje, ali i meč zaostatka u odnosu na gradskog rivala. Izabranici Dijega Simeonea su četvrtoplasirani tim na tabeli.

Real u narednoj rundi dočekuje Kadiz. Novu priliku za osvajanje celog plena Anćelotijeva ekipa imaće 19. decembra. Atletiko dan ranije putuje na teško gostovanje u Sevilju.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter