0
Fudbal

Dragan Stojkovic Piksi, oprostajna utakmica (last game in his career), with Dejan Savicevic.NIS, 30.10.2001..foto: Srdjan Stevanovic

‘PRIZNAJEM, NISAM OČEKIVAO’: Dejo surovo iskren nakon ogromnog uspeha ‘orlova’ – otkrio da se još uvek nije čuo sa Piksijem, a evo ko je po njemu najbolji u reprezentaciji!

Objavljeno: 16.11.21 u 21:33

Proslavljeni jugoslovenski fudbaler Dejan Savićević ne krije zadovoljstvo zbog ogromnog uspeha naše fudbalske reprezentacije.

Izabranici Dragana Stojkovića pobedili su Portugal rezultatom 2:1 u odlučujućem meču za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru. Ovaj podvig ‘orlova’ oduševio je celu naciju, a posebno je zadovoljan i veliki Piksijev prijatelj, Dejan Savićević.

– Priznajem, nisam očekivao, zaista sam prijatno iznenađen pobedom Srbije. Plašio sam se onoga što se desilo u drugom minutu, strahovao od tih nekih stvari, ne mislim na vetar. Bez ikakvog uvijanja, postojao je faul nad Gudeljom, ne znam zašto sudija nije gledao snimak?! Srbija se i pored toga digla, odigrala fajterski. Samopouzdanje, želja, htenje… Super. Čestitam – rekao je Savićević za Sport Klub.

Dragan Stojkovic Piksi, oprostajna utakmica (last game in his career), with Dejan Savicevic.NIS, 30.10.2001..foto: Srdjan Stevanovic

Zvezdin ‘genije’ smatra da je Srbija u tom meču bila znatno bolji rival.

– Hrabro, otvoreno, po sedmorica, osmorica igrača u napadu, provuče se i poneka greška, Sančez je kod 1:1 propustio veliku šansu… Za sve je neophodna sreća, nju Portugal preksinoć nije zaslužio, nadigran je u svim segmentima. Kratko, jasno i glasno – Srbija je zgromila Portugalce!

Savićević ističe da je Piksi uneo preko potrebnu energiju u reprezentaciju.

Naravno. Sad ću, pošto se, valjda, odmorio od silnih poziva sa svih strana, da obavim s njim i telefonski razgovor, čovek je uneo preko potrebnu energiju u državni tim, uozbiljio čitav ambijent, nema više onoga: ‘ja ću da igram, ja neću da igram za reprezentaciju.’ Odzvonilo je takvim pojavama, Srbija se utegla. Kad vidim toliko kvalitetnih momaka… Svaka im čast!

Što se tiče toga ko je najbolji igrač ‘orlova’, Dejo nema dilemu.

Tadić je glavni, tu je i Sergej, volim takve igrače. Potez, dribling, šut, gol, asistencija… Stanite da napravim malo mesta, pardon, da oslobodim veliki prostor za nestvarnog Mitrovića, rasnog golgetera. Bog mu je dodelio ulogu egzekutora u dvoboju sa Portugalom, zasluženo. Srećno u Kataru – dodao je Dejan Savićević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter