0
AdmiralBet ABA Liga

ABA liga, Crvena Zvezda - Partizan 14.3.2021. Mart 14. 2021. foto: Djordje Kostic/ STARSPORT

KAKAV ISHOD NA DERBIJU MOŽEMO DA OČEKUJEMO: Brojke apsolutno na strani jednog kluba!

Objavljeno: 13.11.21 u 14:10

Uskoro nas očekuje prvi košarkaški derbi u sezoni.

Ono što navijači Partizana, odnosno Crvene zvezde prvo pogledaju kada izađe kalendar utakmica voljenog kluba jeste kad mogu da očekuju derbi.

Kada gledamo posebno timove ove sezone, Partizan ima sedam od sedam u ABA ligi, dok su u Evrokupu pretrpeli jedan poraz i to u prošlom kolu od Andore(61:60). Sa Druge strane, Crvena zvezda ima šest pobeda u domaćem prvenstvu, uz jedan poraz od Igokee(75:68). Crveno-beli ne mogu da se pohvale učinkom u Evroligi pošto su zabeležili četiri pobede i pet poraza na devet utakmica.

ABA liga, Crvena Zvezda – Partizan 14.3.2021. Mart 14. 2021. foto: Djordje Kostic/ STARSPORT

Međusobni dueli ova dva tima donose puno nervoze, strasni, radosti ondosno tuge. A poslednjih nekoliko duela Delije su se na kraju radovale. Konkretno, na poslednjih šest utakmica, Zvezda je slavila četiri puta, tačnije tri puta u ABA ligi i jednom u Kupu.

Dejan Davidovac ABA liga, Crvena Zvezda – Partizan 14.3.2021. Mart 14. 2021. foto: Djordje Kostic/ STARSPORT

Partizanu su pripale samo dve pobede, jedna u ABA ligi, to je ujedno bio i poslednji put da je „Parni valjak“ pobedio u regionalnom takmičenju, a to je bilo pre skoro dve godine, odnosno 17. 11. 2019. Uz to imaju jednu pobedu u Kupu koju su ostvarili nakon produžetaka.

Novica Velickovic Marko Simonovic ABA liga, Crvena Zvezda – Partizan 14.3.2021. Mart 14. 2021. foto: Djordje Kostic/ STARSPORT

Na kraju treba dodati i da je Zvezda uspela tri puta da savlada Partizan u finalu Superlige. Prvi derbi ovosezonske ABA lige odigraće se sutra od 19 časova u hali „Aleksandar Nikolić“.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter