0
Fudbal

(191103) -- BERLIN, Nov. 3, 2019 (Xinhua) -- Javairo Dilrosun (C) of Hertha vies with Christopher Lenz (L) and Neven Subotic of Union Berlin during their German Bundesliga match in Berlin, capital of Germany, on Nov. 2, 2019. (Photo by Kevin Voigt/Xinhua)

ŠTOPER BEZ KLUBA VEĆ DUŽE VREME: Kraj karijere za Subotića?!

Objavljeno: 12.10.21 u 14:26

Nekadašnji reprezentativac Srbije uživa u životu. 

Neven Subotić trenutno nema klub, a poslednji angažman mu je bio u Altahu, sa kojim se rastao tokom leta. Iako je sezona uveliko počela on nije potpisao ni za jedan klub.

Osvajač Bundeslige sa Dortmundom osvrnuo se na situaciju u kojoj se trenutno nalazi i to da li je njegova karijera završena.

„Mnogo vremena sam posvetio mojoj fondaciji. I biće uskoro nekih zanimljivih vesti što se toga tiče. Na fudbalskom terenu me trenutno manje ima. Da li sam okončao karijeru? Ne bih išao toliko daleko. Imao sam nekoliko ponuda tokom leta, ali u fudbalu sam 15 godina i znam tačno šta želim. Ako to ne nađem, ne želim da idem bilo gde, da prihvatam bilo šta. Mora da bude dobro i po mene i po klub, za trenera, za tim. Ako se neka od tih kockica ne uklapa na način da može da donese uspeh, mene to ne privlači“ – počeo je Subotić.

Zatim je prokomentarisao proteklu sezonu koju je proveo u Union Berlinu.

„Bila je to uspešna godina, pogotovo na početku. Igrao sam sa velikim uživanjem. Imali smo neke sjajne momente, kao kada smo pobedili Dortmund. Ali, kada je došla korona, počeo je da se igra neki drugačiji fudbal. U smislu atmosfere i to nas je mnogo spustilo. Ne na tabeli koliko emotivno, jer su nas navijači nosili na početku sezone. Na kraju je, ipak, bilo uspešno.“

Za kraj je ostavio temu koja je svakodnevno u fudbalskoj javnosti, a to je novac koji je zamenio ljubav prema sportu.

„Sport sam po sebi je prelepa stvar. Ne mogu da objasnim koliko mi znači. Bez obzira na biznis, sport je za mene nešto sveto, nešto što delimo među sobom, što stvara zajednice, društvo. Ali, sport ne postoji u vakuumu. Postaje sve više komercijalizovan. Uključeno je mnogo novca, od kojeg i ja zarađujem. Jasno je da svakom novom godinom i svakim novim transferom sve postaje sve apsurdnije“ – zaključio je bivši reprezentativac Srbije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter