1
Fudbal

FOTO: Youtube/screenshot

RADULOVIĆ VERUJE U TRIJUMF: ‘Niko neće kalkulisati! Očekujte ofanzivnu Crnu Goru’

Objavljeno: 11.10.21 u 12:16

Selektor je svestan važnosti duela!

Fudbalsku reprezentaciju Crne Gore očekuje težak zadatak! Izabranici Miodraga Radulovića od 20 časova i 45 minuta igraju protiv Norveške, u okviru kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Pred utakmicu u Oslu, oglasio se selektor gostujućeg tima.

-Očekujte ofanzivno orijentisanu Crna Goru, jer imamo takav potencijal, a i naši napadači su u dobrom momentu. Bećiraj je počeo da postiže golove golove, kako u klubu, tako i u reprezentaciji, imamo Jovetića, vraća se i Đurđević, videćemo da li će Mugoša biti spreman. Siguran sam da imamo kvalitet da zapretimo Norveškoj, ali za rezultat koji želimo kompletna ekipa treba da bude na vrhunskom nivou od prvog do poslednjeg minuta – istakao je Radulović.

Zbog žutih kartona, utakmicu protiv Gibraltara je propustio Uroš Đurđević. Nekadašnji as Partizana će biti na raspolaganju selektoru, ali njegov klub nije ispoštovao dogovor. Sporting Hihon je zamolio Fudbalski savez Crne Gore da Uroš odigra jedno poluvreme u ligaškom duelu za vikend, a iskusni napadač je na terenu proveo svih 90  minuta. Đurđević je zatresao protivničku mrežu, ali Radulović nije zadovoljan potezom njegovog kluba.

-Ali, dogovor nije bio takav. Đurđeviću je na molbu Hihona dozvoljeno da igra jedno poluvreme u prvenstvu, ne želim da ulazim u razloge zašto je odigrao kompletnu utakmicu. Drago mi je što je dao gol, ali to remeti naše planove i moramo da budemo obazrivi kako da ga iskoristimo. Oporavak je veoma bitan, a po nekoj fizionomiji opravka, on bi trebalo da ima slobodan dan, a ne da igra utakmicu – rekao je iskusni trener.

Crna Gora ima velike kadrovske probleme.

-Niko neće kalkulisati, oba tima će igrati na pobedu, verujem da navijači moći da uživaju u odličnom meči. Igraćemo bez Savića, Simića i Vukčevića. Ostali momci su spremni. Svako zna kvalitete Halanda, ali Norveška nije samo Haland. Norveška je odlična selekcija, sjajno pokrivena na svim pozicijama. Očekujem da će se ključna bitka voditi na sredini terena. Ko dobije tu borbu, tu bitku, biće bliži pobedi. Verujem, kao i svi u timu, da ćemo to biti mi – zaključio  je Radulović.

Crna Gora se takmiči u grupi G, gde se trenutno nalazi na 4. poziciji. Pobeda u Norveškoj bi vratila šanse za potencijalni plasman na prestižno takmičenje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

0
0

1 Komentara

  1. Kada ce reprezentacija Cg prestati biti politicka partiska reprezentacija DPS-a i kad ce za nju moci igrati oni koji se izjasnjavaju ko Srbi ?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter