3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KOLUBARA SLAVILA U NOVOM SADU: Izabranici Dejana Đurđevića su ostvarili 2. trijumf u Superligi!

Objavljeno: 16.08.21 u 19:30

Proleter bez bodova na debiju Dušana Bajića!

Završena je još jedna utakmica 5. kola Superlige Srbije. Proleter je u Novom Sadu, na stadionu ‘Karađorđe’,  ugostio ekipu Kolubare iz Lazarevca. Gosti su uspeli da ostvare prvi trijumf na gostujućem terenu u elitnom rangu, a meč je završen rezultatom 0:1.

Veoma visoka temperatura i teški vremenski uslovi za igru su obeležili veći deo utakmice. Obe ekipe su pokazale kvalitet, a Kolubara je uspela da realizuje jedan od kvalitetnih napada.

Na klupi Proletera, debitovao je šef stručnog štaba Dušan Bajić. Posed lopte je u blagoj meri bio na strani domaćih.

Od početka utakmice je viđeno nekoliko zanimljivih situacija na obe strane, a glavni detalj u prvom poluvremenu dogodio se u 35. minutu.

Iskusni napadač i nekadašnji fudbaler Spartaka Dejan Đenić, zatresao je mrežu koju je čuvao Nikola Petrić. Usledilo je oduševljenje među gostujućim navijačima. Rezultat se nije menjao do kraja prvog dela igre.

Proleter je u nastavku meča pokušavao da nametne svoj ritam. Izabranici Dejana Đurđevića su strpljivo čekali svoju šansu i bazirali su se na igru u tranziciji.

Uspeli su gosti da nekoliko puta ozbiljnije zaprate domaćinu. Golman Nikola Petrić je postao pravi heroj nakon dve fenomenalne intervencije u 78. i 79. minutu igre. Veliku priliku za dupliranje prednosti propustili su Đenić i Đuranović.

Proleter je takođe imao sjajne šanse za izjednačenje. Ortiz je u nekoliko navrata bio u prilici da ozbiljnije ugrozi gol Kolubare. Pretili su domaći i preko iskusnog Miloševića, ali Kolubara je uspela da se odbrani od naleta ekipe iz Novog Sada.

Proleter će u narednom kolu odmeriti snage sa ekipom Radničkog. Utakmica se igra 23. avgusta na stadionu ‘Čair’ u Nišu.  Kolubara nakon dve istorijske pobede, 22. avgusta  dočekuje Partizan u Lazarevcu.

Rezultati:

Subota:

TSC – Radnički 1923 4:4 (2:1)

Napredak – Mladost  2:1

Nedelja:

Čukarički – Radnički Niš 0:0

Voždovac – Novi Pazar 3:2

Ponedeljak:

Proleter – Kolubara 0:1

Spartak – Vojvodina – u toku

Utakmice Radnik – Crvena zvezda i Partizan – Metalac su otkazane.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

0
0
3 Komentara
  1. Doveli su kao pjacanje GRBU ( SLINU ) e taj tek pun pogodak kocka sa mojim stricem svaku noc.Boze ti sacuvaj sta se radi

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter